Cumhur İttifakı ortaklarından Büyük Birlik Partsi'nin (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, TV100'de Pınar Işık Ardor'un canlı yayınlanan programına konuk oldu. Türkiye'deki son dönemde artan fiyatlarla ilgili konuşan Destici vatandaşa tasarruf önerisinde bulunurken kendi aldığı bir önlemi şu ifadelerle anlattı:

"Her mesele ekonomik... Ben kasaba gidip 100 liralık et almıyorum. Gidip kuzuyu kestiriyorum ya da toplu bir hayvanı oradan parçalayıp alıyorum. Şimdi buna dikkat ediyorum. Buna herkes dikkat edebilir. Herkes bu imkanı bulamayabilir, bu ayrı mesele..."

Destici konuşmasının devamında zenginlerin CHP ve İYİ Parti'ye oy verdiğini iddia ederek şu ifadeleri kullandı:

"Bu ülkede en zenginler CHP ve İYİ Parti'ye oy veriyor, yani en yüksek gelire sahip olanlar. Etiler, Nişantaşı, Beşiktaş'ta yüzde 80 alıyor CHP... İzmir'de Karşıyaka, Ankara'da Çankaya... Bütün zenginler, seküler hayat yaşayanlar CHP'ye oy veriyor ağırlıklı olarak ve şimdi İYİ Parti'ye oy veriyorlar. Bize oy verenler orta sınıf ve altı... Onun için benim seçmenim bunu (ekonomik kriz) hissediyor. Buna en vakıf olan siyasetçilerden biriyim. Çünkü hayatın içinden geliyorum."

SÖZLERİ SOSYAL MEDYADA GÜNDEM OLUNCA AÇIKLAMA YAPTI

Mustafa Destici'nun et almak yerine kuzu aldığını açıklaması Twitter'da en çok konuşulan başlıklar arasına girdi. Anadolu Yayıncılar Derneği Genel Başkanı Gazeteci Sinan Burhan sosyal medyadan yaptığı paylaşımda Mustafa Destici ile görüştüğünü açıkladı.

Burhan, şu paylaşımı yaptı: "BBP Genel Başkanı Sn Mustafa Destici ile az önce görüştüm. Biz köylerde kışlık un, patates, şekerimizi ve etimizi hazırlarız. Biz kuzu ve dana keser bir yıl saklarız demek istedim. Montajla kesmişler." 

Sinan Burhan'ın attığı mesajda, canlı yayınlanan programda montajın nasıl yapıldığı konusunda ise bir açıklama yapılmadı.