Cumhurbaşkanı Erdoğan, müjdeyi şu sözlerle açıkladı.

Büyük bir sel felaketinden sonra bölgede olduklarını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, bütün temenni ve arzularının Giresun'un ilçelerini tekrar aslına dönüştürmenin gayreti olduğuna değindi.

Bu kapsamda Dereli'de ilk toplantıyı yaptıklarını, vatandaşların coşkusunu ve heyecanını gördüğünü aktaran  Cumhurbaşkanı Erdoğan, bunun mutluluğunu yaşadığını dile getirdi.

Şu an da tek dertlerinin ne yapıp yapıp süratle yıkılan yerleri yeniden ihya etmek olduğunu vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Yıkılan binaların yapımı, bütün altyapıların yeniden yapımı, inşası ve zarar gören esnafımızın zararlarının süratle giderilmesi..." ifadelerini kullandı.

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birlikleri Merkez Birliği (TESKOMB) aracılığı ile gerçekten ihtiyacı olup müracaatı yapan esnafa 50'şer bin lira hibe verileceğini ifade eden  Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu zararı gören esnaf kardeşlerimize verilecek hibe kredi geriye ödemesiz." dedi.

 Cumhurbaşkanı Erdoğan, ziyareti sırasında Doğankent'te doğal gazın bulunmadığının kendisine iletildiğini vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Arkadaşlarımız, Sayın Başkan kendileri de söylediler. Ben bu bölgenin doğal gazını işletecek, yapacak olan firmaya biraz önce telefonla talimatı verdim. Dedim ki 'Hem Dereli'yi hem Doğankent'i süratle programa alacaksın, buraların da hemen altyapısı üstyapısı ile beraber doğal gazını temin edeceksin. 'O da 'BOTAŞ'tan temin edilirse ben de buradaki üzerime düşeni yaparım' dedi. Ben de BOTAŞ'a gerekli talimatı Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanım zaten yanımda, inşallah gerekli talimatı helikopterde vereceğiz."