İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

Ne diyor o güzel Aydın türküsü: 'Yar yoluna gideyim, beni aşka düşüren gül yüzünü göreyim.' İşte biz de bugün sizin gül yüzünüzü görmeye geldik.

Biz bu şehri seviyoruz, biz bu şehrin görenleri meftun eden güzelliğini seviyoruz, her şeyden öte biz bu şehrin insanlarını seviyoruz.

Aydın'ın kalbimizde müstesna bir yeri var. Adnan Menderes gibi bir devlet adamını yetiştirmiş bir şehirdir. Bugün merhum başbakanımızı kendi memleketinde özlemle yad ediyoruz. Toplantıdan sonra açılışını yapacağımız Adnan Menderes Müzesi ile onu gelecek nesillere aktaracak bir eserimizi daha Aydınımıza kazandırmanın gururunu yaşayacağız. 

Rahmetli Menderes bu ülkeye meftun bir siyasetçiydi. Milletimizi inleten tek parti faşizminden sonra milletimizin yüzü ilk kez onunla güldü, ilk defa kendinden bir parça. Hizmet, yatırımla ilk kez onun zamanında tanışıldı. Köylümüz ayağındaki çarığı ilk kez onun döneminde çıkardı. Onca zorluk ve engele rağmen Türkiye'yi çok ileri seviyelere taşımıştır. 

İmam hatip okulları ilk kez onun döneminde açıldı. Ezan-ı Muhammedi aslına uygun şekilde ilk kez onun döneminde okundu. 10 yıl süren başbakanlığı döneminde Menderes milletimizin gönlünde taht kurmuştur.

Şehit edilmesinin üzerinden geçen 60 seneye rağmen milletimiz onu unutmamış hep özlemle anımsamıştır. Darbeye ortam hazırlayanları da unutmamıştır. Yassıada mahkemeleriyle onu idama götürenleri asla unutmamıştır. 

Milletimiz işlenen bu cinayeti hala nefretle hatırlıyor. Ey, CHP bunun bedelini ama bu dünyada hem öbür dünyada ödeyeceksiniz. Her kardeşimin bu tuzakları, darbe ortamına nasıl sürüklendiğini çok iyi öğrenmesi lazım. 27 Mayıs'a giden yolların kimler tarafından döşendiğini çok iyi bilmeliyiz. Gençler o karanlık günleri ne kadar iyi bilirsek bugün CHP'nin yürüttüğü kirli siyaseti de iyi anlarız. 

Gençler güya Menderes Ardahan ve Kars'ı Ruslara satmak istiyormuş. Demokrat Parti öğrencileri öldürüp, kuyulara atmış hatta bu cesetler et balık kurumunda öğütülmüş. 27 Mayıs öncesinde olduğu gibi bunlar gibi birçok iftirayı milletin üzerine boca ettiler. Bunların hepsi CHP'nin kuyruklu yalanlarından ibaret. 

Dünya değişti, Türkiye değişti, her şey değişti ama CHP'nin siyaset tarzı değişmedi. CHP, bugün de insanımızı kutuplaştırmaya çalışıyor. CHP Başkanı kamu kurumlarına mafyavari baskınlar düzenliyor. Bu şekilde milletimizi sindirebileceklerini sanıyorlar. Milletin inanç değerlerini hedef alarak başarısızlıklarını örtmenin hesabını yapıyorlar. Türkiye'nin artık eski Türkiye olduğunu bir türlü hesap edemiyorlar. 

15 Temmuz destanıyla beraber Türkiye'de artık demokrasi dışı tüm yol ve yöntemlerin kapandığını göremiyorlar. Halka rağmen halkçılığını izin verilmeyeceğini göremiyorlar. Bu milletin hassasiyeti ve sabır sınırlarını göremeyecek kadar tutarsızlar. Halka yalan söyleyerek iktidar kapısını aralayabileceklerini sanıyorlar. 

CHP, Türkiye'nin siyasi iklimini zehirlemeye, insanımızı kutuplaştırmaya çalışıyor. Dindar nesil geliyor, ben böyle deyince CHP çıldırıyor. Yönettikleri belediyelerde daha halk doğru düzgün hizmet edemiyorlar şimdi de kalkmışlar çiftçiye elektrik bedava diyorlar. Sözünüzde samimiyseniz ücretsiz elektriği benim Aydınlı çiftçi kardeşlerime verin.

Bunlar çıkarları uğruna bölücü örgütün siyasi uzantılarına avukatlık yapacak, koltuk değneği olacak kadar kontrolü kaybettiler. Çanlar Bay Kemal ve yoldaşları için çalmaya başladı. 2023'te kendilerini sandıkta bekleyen akıbetten kurtulamayacaklar. CHP elektriği bedava vermekten bahsediyor, Halep oradaysa arşın burada, Aydınlı kardeşlerime verin. 

Hiçbir yalan hakikatler kadar etkileyici değildir. Sahte gündemler yerine kendi meselelerimize odaklandıkça bunun neticelerini de alıyoruz.

Ne yaparlarsa yapsınlar sandıkta kendilerini bekleyen akıbetten kurtulamayacaklar.

Açık ara farkla gençlerin ilgi odağı olan parti AK Parti'dir. 

11,5 milyonu bulan üye sayımızı daha da artırmak için özellikle kadın ve gençlik kollarımızdan daha çok özveri bekliyorum. 2023 için kapı kapı gezmeye hazır mısınız?