Siirt’te yapılan müsabakalara Elazığ, Mardin, Gaziantep, Hakkari, Kahramanmaraş, Şırnak, Van, Batman, Bitlis ve Diyarbakır okullarından 18 takım, 280 sporcunun katılacağı basketbol grup müsabakaları 14 Eylül kapalı spor salonunda başladı. Siirt Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hüsam Olgaç, 2019-2020 yılı basketbol okullar arası müsabakalarının başladığını söyledi. Olgaç, "10 ilden basketbol çalışmaları devam ediyor. Şu anda ilimizdeler. 10 erkek takım 8 kadın takım ilimize basketbol müsabakaları için geldi. 6 gün boyunca ilimizde onları misafir edeceğiz. Toplam 280 sporcu, idareci ve antrenör ilimizde 6 gün boyunca müsabakalarını yapacaklar. Onları en iyi şekilde ağırlayıp göndereceğiz. Bütün sporcu ve antrenör arkadaşlara başarılar dilerim. Bu dönemde bütün çevre illerden bu bölge şampiyonasıdır. Burada birinci olanlar Türkiye şampiyonasına gidecekler. Alt yapıya çok önem verdiğimiz için bütün okullarda bu çalışmalarımız devam etmektedir" dedi.

Deprem nedeniyle 5 sporcuyla turnuvaya katıldıklarını belirten Elazığ Atatürk Anadolu Lisesi beden eğitimi öğretmeni Necdet Tatar, "Deprem dolayısıyla sayı olarak 5 kişi geldik ama sağ olsunlar organizasyon harika. Kalma yönünden de bize çok yardımcı oldular. İnsanlar gerçekten çok güler yüzlü her konuda da bize yardımcı oldular. Emeği geçen herkese teşekkür ederim. Acımızı birazda olsa hafifletti arkadaşlar. Vesile olan herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Adıyaman Anadolu Lisesi Müdür Yardımcısı Ali Kalay ise "Siirt bizi son derece güzel karşıladı, güzel ağırladı. Şuanda da maçlarımız başladı. Gençler bu tür müsabakalara bu tür etkinliklere sosyal faaliyetlere katıldığı zaman hem kendini geliştiriyorlar hem de mutlu oluyorlar. Anadolu kültürünü öğreniyorlar. Diğer illerden gelen sporcularımızla sıcak ilişkiler kuruyorlar. Bunlar son derece önemli. Bizim öğrencilerde baya bir Siirt’i sevdiler" şeklinde konuştu.

Turnuvada birinci olan takım bölgeler arası finallere katılmaya hak kazanacak.