Adalet Bakanı Akın Gürlek, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, sermaye piyasalarında gerçekleştirilen manipülatif işlemlerin ortaya çıkarılması, mağdur vatandaşların haklarının korunması ve sorumluların hukuk önünde hesap vermesi amacıyla yürütülen soruşturmaların kararlılıkla sürdüğünü belirtti.

Gürlek, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü ile yürütülen soruşturma kapsamında, Sermaye Piyasası Kurulu'nun (SPK) Katılımevim Tasarruf Finansman AŞ (KTLEV), Destek Holding ve Hedef Holding paylarındaki işlemlere ilişkin piyasa dolandırıcılığı tespitleri doğrultusunda yeni bir operasyon gerçekleştirildiğini açıkladı.

14 şüpheli gözaltına alındı
İstanbul ve Aydın'da düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda, haklarında yakalama kararı bulunan 15 şüpheliden 14'ü yakalanarak gözaltına alındı. Bir şüphelinin ise yurt dışında olduğu tespit edildi. Bugün gerçekleştirilen operasyonla birlikte soruşturma kapsamında bugüne kadar 60 şüpheli hakkında adli işlem başlatıldı. Şüphelilerden 4'ü tutuklanırken, 44 şüphelinin gözaltındaki adli işlemlerinin devam ettiği, 12 şüphelinin yakalanmasına yönelik çalışmaların sürdüğü bildirildi.

Mali boyut da inceleniyor
Soruşturmanın mali boyutunun da bütün yönleriyle incelendiğini belirten Gürlek, suçtan elde edilen kazancın ortaya çıkarılması, malvarlıklarının kaçırılmasının önlenmesi ve mağdur vatandaşların haklarının korunması amacıyla tüm adli ve mali tedbirlerin etkin şekilde alındığını kaydetti.
Gürlek, paylaşımında, hukuken sorumluluğu tespit edilen kişilerin adalet önünde hesap vereceğini belirterek, suçtan elde edilen kazancın izinin sonuna kadar takip edileceğini ve mağdur vatandaşların haklarının korunması için gerekli tüm hukuki tedbirlerin uygulanacağını ifade etti.

Kaynak: İHA