Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu, bugün Sağlık Bakanı Fahrettin Koca başkanlığında, video konferans yöntemiyle toplandı.

Toplantının gündeminde aşı tedariği ve aşılama planı vardı. Ayrıca bugün BioNTech aşılarının yeni sevkiyatı da Ankara'ya ulaştı. Toplantının ardından Koca, açıklamalarda bulundu.

Fahrettin Koca'nın konuşmasında satırbaşları:

Vaka sayılarındaki düşüşü kalıcı kılmak için gayretlerimiz devam edecek. Aşı tedarikinin en sıkıntılı olduğu dönemde dünyanın en hızlı kampanyalarından birini yürüttük. 1 Haziran'dan itibaren aşılama programımız hızlanacak, 50 yaş üzeri vatandaşlarımızın da aşılanmasına başlanacak.

Haziran ayında 30 milyon doz teslim edilecek Biontech aşılarının ilk bölümü bugün ülkemize ulaştı. Önümüzdeki hafta başında yaklaşık 5 milyon doz aşı daha ülkemize ulaşacak. 50 milyon doz Sputnik aşısını da imzalamış bulunuyoruz. Yerli aşıda da son aşımaya gelmiş bulunuyoruz. Kendi geliştirdiğimiz aşımızın kullanımının yaklaştığı müjdesini vermek isterim. Nüfusumuzun 3 katını aşan 270 milyon doz aşıyı imza altına almış olduk.

Mevcut gelişmeler ve normalleşmeyle ilgili planlarımızla bu yaz salgının yıkıcı etkisinden kurtulacağımız açıkça görünür hale geldi.