Sağlık Bakanı Fahrettin Koca dünyayı sarsan ve 3000'nin üzerinde can alan koronavirüs salgınıyla ilgili açıklamalarda bulundu...

Koronavirüsün ciddiyetine dikkat çeken Bakan Koca, şu ana dek Türkiye’de tespit edilmiş, tanı konmuş virüs vakasının olamadığını belirtse de, virüs konusunda vatandaşların önlemleri de ihmal etmemesi gerektiğini belirtti.

Bakan Koca'nın açıklamalarından satır başları:

TÜRKİYE'DE ŞU ANA KADAR KORONA VAKASI GÖRÜLMEDİ

"Türkiye'de şu ana kadar tespit edilen bir koronavirüs vakası bulunmuyor. İran'da Kum kenti karantinaya alınsaydı, yayılım olmayacaktı. Küresel bir sorunla ulusal olarak mücadele ediyoruz."

YALANDAN KORONA VAR DİYENLER HESAP VERECEK

"İstanbul Ümraniye’de ölen vakaların olduğuna dair yaygın bir whatsapp grubunun olduğunu artık bilmeyen olmadığını… Emin olun sadece tiyatro. O kişinin emniyet tarafından yakalanacağına inanıyorum. Ben tiyatrocu olduğuna da eminim. Bu kadar mizansen olabilir. Bu kadar içerik ancak tiyatrocu tarafından sergilenebilir. Dediklerinin hiçbiri doğru değil, tamamen senaryoVirüs bulaştı diye milleti paniğe sokanlar hesap verecek."

İRAN ÖNLEM ALMADI

İlk olarak Çin’de tespit edilen sonra Güney Kore’ye yayılan bir virüs. İran ve İtalya’nın ardından yayıldı. Öncelikle buradan göstereyim; Çin’in Vuhan kentinden başlayıp devamında Tayland, Japonya, Güney Kore ve az vaka olmakla birlikte ABD’de görüldüğünü biliyoruz.

Çin dışına bu dönemde özellikle erken dönemde sınırlarımızı tespit olarak kapatmıştık. Herhangi bir yabancının gelişine izin vermedik. Ve bu dönemde de özellikle İran bölgesini yoğun olarak görüyoruz.

9 Mart’ta ise görüldüğü ülkeleri şöyle göstermek istiyorum. Özellikle Çin’e karşı etkin tedbir anlamında uçuşlarımızı o dönemde kesmiştik. Devamında İran’da yoğun bir salgın belirginleşince o dönemde de hiç düşünmeden erken dönemde sınırlarımızı kapatmış, havayolunu da kapatmıştık.

Eğer, karantinaya alınmış olsaydı İran’a ve bölgeye yayılmayacaktı. Bütün İran’a yayılmasıyla birlikte bölge için risk oluşturdu. Bütün İtalya’yı kuşattığı gibi süreçte bu dönemde Avrupa maalesef hiçbir tedbir almadı. Ağır davrandı ve ağır davranmaya devam ettiğini görüyoruz.