İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, A Haber'de katıldığı programda önemli açıklamalarda bulundu. İçişleri Bakanı Soylu, Gara'ya giden HDP'li milletvekilinin HDP Ağrı Milletvekili Dirayet Dilan Taşdemir olduğunu açıkladı.

MURAT KARAYILAN AÇIKLAMASI

Sayın Cumhurbaşkanımızın yönettiği Türkiye'de imkansız yoktur. Biz Murat Karayılan ve diğerleriyle ilgili verdiğimiz sözü yerine getireceğiz. Çekin bakalım sayın Cumhurbaşkanını bu sistemin arkasından, bak bakalım bize bir adım attırırlar mı? Üfürürler bizi. Çok büyük bir güçle mücadele ediyoruz. 

"HDP TERÖR ÖRGÜTÜNÜN PARTİSİDİR"

HDP terör örgütünün partisidir. Bahsettiğiniz kişilerin siyasal kişilikleri, inisiyatifleri yoktur. Hepsi PKK'nın rehinesidir, esiridir. Zihnen kirletilmişlerdir, düzelmeleri de mümkün değildir. 4 tane bildiri oldu: HDP'nin MKYK'sının bir bildirisi oldu, İnsan Hakları Derneği'nin bir bildirisi oldu, PKK'nın bir bildirisi oldu, bir de Türk Tabipler Birliği'nin bir tweet'i oldu. Hepsinin mantığı aynı. Buna bir eklem daha yapıldı: CHP'nin grup toplantısında sayın Kılıçdaroğlu. Ne dediler? 'Burada devlet sorumludur'.

DİRAYET DİLAN TAŞDEMİR KİMDİR?

1982 Ağrı doğumlu.

Sosyolog, Arkeolog; Mersin Üniversitesi Sosyoloji ve Arkeoloji bölümlerini bitirdi. 

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinde Kadın Politikaları alanında danışmanlık yaptı. Ulusal ve uluslararası birçok platformda toplumsal cinsiyet ve kadın çalışmaları alanında temsil düzeyinde görevler aldı. 

25 ve 26. Dönemde Ağrı Milletvekili seçildi. İçişleri Komisyonu ve Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu üyelikleri yaptı. HDP MYK Üyesidir. 

Orta düzeyde Almanca bilen Taşdemir, bekardır.