Çavuşoğlu ziyaretini, Twitter üzerinden paylaştığı mesajla duyurdu.

Bakan mesajında, "İkili ilişkilerimizi, AB’yle işbirliğimizi ve bölgesel gelişmeleri ele almak üzere Paris'teyiz" yazdı.

Bakan Çavuşoğlu mesajı Fransızca olarak da paylaştı. Ankara-Paris hattında Doğu Akdeniz ve Libya başlıklarında uzun süredir gerilim yaşanıyor.

Çavuşoğlu'nun Fransız mevkidaşı ile yapacağı görüşmelerde bu iki başlığın da ele alınması bekleniyor.

Dışişler bakanı Çavuşoğlu, Fransız L'Opinion gazetesinde yayımlanan yazısında, "Türkiye ve Fransa dost ve müttefik iki ülke ve böyle kalacaklar. Bu dostluk ilişkisinin zedelenmemesi için yanlış anlaşılmalara mahal vermemeliyiz" ifadesini kullandı.

Çavuşoğlu, Fransız L'Opinion gazetesinde kaleme aldığı yazıda, Türkiye ile Fransa arasındaki ilişkilerin iki müttefik ülke için alışılmadık şekilde gerilimli süreçten geçtiğini aktardı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron arasında mart ayında tesis edilen temasın, iki ülke arasındaki bağı güçlendirme fırsatı verdiğini ifade eden Çavuşoğlu, Fransa'nın başkenti Paris'e gerçekleştirdiği ziyaretin bu iradeyi yansıttığını kaydetti.
Çavuşoğlu, yakın zamanda birbirlerini karşı karşıya getiren bölgesel meselelere göz atıldığında, bugün birçok konuda giderek artan ortak görüşlerin ve çıkarların belirlendiğini ifade etti.