Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İngiltere'deki temaslarının ardından gazetecilere açıklamalarda bulundu. 

Bakan Çavuşoğlu'nun açıklamaları şöyle: 

"Turizmden sağlık turizmine kadar birçok konuyu birlikte değerlendirdik. Ekonomik ilişkilerimizi nasıl geliştireceğiz, Brexit sonrası nasıl geliştirebiliriz, birçok konuyu birlikte değerlendirdik.

Libya, Suriye, NATO meselesini de ele alma imkanımız oldu. Avrupa İşleri'nden Sorumlu Devlet Bakanı Morton ile de bir araya geldik. Boris Jonhson'a da nezaket ziyaretinde bulunduk. Cumhurbaşkanımızın Türkiye'ye davetini yineledik. 

ANKARA ANLAŞMASI

Ankara Anlaşması'ndan dolayı burada yaşayan vatandaşlarımızın etkilenmemesi için ticari konuların dışında müzakerelerimiz var. Bunları neticelendirmek istiyoruz. Brexit sonrası Birleşik Krallık'ın yeni arayışları içinde olduğunu biliyorsunuz. Biz de ilişkiler konusunda kararlıydık. Birçok alanda ilişkileri nasıl geliştirebiliriz, bunu konuştuk. Ticaretimiz ve insanlarımızın statüsünün zarar görmemesi için atılacak adımlar var. 

LİBYA TEMASI

Birleşik Krallık da biz de tek çözümün siyasi çözüm olduğunu düşünüyoruz. Sarrac hükümetinin de ateşkes şartları ve tereddütleri var. Onların da yerine getirilmesi lazım. Libya'nın toprak bütünlüğü konusunda Birleşik Krallık ile görüş ayrılığımız yok.

"GÜZEL HABERİ VERMEK İSTERİM"

Manchester'da da bir başkonsoloslu açacağız, güzel haberi vermek isterim."