CHP Genel Başkanı Özgür Özel, 6 Nisan Pazar günü yapılacak olağanüstü kurultaya ilişkin açıklamalarda bulundu.

CHP Genel Merkezi'ndeki basın toplantısında konuşan Özgür Özel, "Kurultayın kapalı yapılacağı, seyirci alınmayacağı gibi saçma sapan iddia var. Emin olduğumuz bir yerde, Nazım Hikmet Kültür Merkezi'nde yapıyoruz. Salon 1800 kişilik, delegemiz 1300 kişi. Yurt içinden ve yurt dışından konuklar olacak. Salonun yanında geniş birkaç salonumuz daha var. Kurultay herkesin erişimine açık. Bireysel adaylıklar için, parti meclisi adaylıkları için bir erişim engeli yok. Bütün üyelere açık bir kurultay. Tek bir gündem maddesi var, o da seçim. Aday konuşması var kurultayda, onun dışında bir konuşma yok. Kültür merkezinin önünde yüz binlere konuşacağız. Bu yüzden 81 ilden üyelerimizi, vatandaşlarımızı, Ankara'yı sevenleri, demokrasiyi sevenleri, Meclis'i sevenleri, geçmişte oy vermiş olmasın, dayanışma gösteren herkesi, partili partisiz genç arkadaşlarımı Nazım Hikmet Kültür Merkezi'nin önüne bekliyoruz. Esas kurultay konuşmamız orada olacak" dedi.

Her hafta sonu bir "Ekrem İmamoğlu'na özgürlük" mitingi yapılacağını söyleyen Özel, kurultayın ardından salon önündeki konuşmanın da bu kapsamda olacağını belirterek, "Bu haftaki mitingin teması da özgürlük olacak. Kayyım rezaletini gündeme getirenlere, bunu aklından geçirenlere, CHP kongresine laf edenlere delegelerimiz sandıkta, milletimiz de merkezimizin önünde gerekli cevabı verecekler. Ne basına ne üyeye kapalıdır. Kurultay 10:00'da başlıyor, saat 16:00 gibi vatandaşlarımızla buluşmayı planlıyoruz" diye konuştu. 

EKREM İMAMOĞLU'NUN TUTUKLULUĞU
Özel, şöyle devam etti: Darbeler iktidarlara karşı yapılır. Askerler yapıyorsa askeri darbedir, hükümet yetkilileri kalkışıyorsa bu sivil darbedir. Demokrasiyi araçsallaştırıp, gidecekleri zaman kalkıştıkları bir darbe türüdür. Buna tanıklık etmiş durumdayız. Milletin kararına saygısızlık. Senin dediğin değil, benim dediğim yönetecek. Vatandaşın bir sonraki tercihine bir darbedir. Kendi rakibine bir darbedir. Ekrem İmamoğlu'nun önünü kesmek için yapıldığı konusunda tam bir mutabakat var. Anketler bu konuda yüzde 70'in üzerinde bir rakam gösteriyor. Bu muhalefet bloğunun toplamının çok üzerinde. Dünya kadar yandaş kanalın, merkez medyanın iktidar zoruyla canlı ve etkileyici yayınlarına rağmen millet bunun Ekrem İmamoğlu'nun önünün kesilmesine yönelik yapıldığına, yüzde 70'in üzerinde oranla inanıyor.

"AYŞE BARIM, GEZİ, SANATÇILAR... OPERASYONLARI BUGÜNE CESARET KIRMAK İÇİN YAPTILAR"
Ekrem Başkan'ı yolsuzlukla, terörle itham ettiler. Biz bu oyunu gördük. Bugün geriye doğru baktığımızda ben de görüyorum siz de görüyorsunuz. Her şey herkesin gözünün önünde. Temmuz ayında kimi anketlerde yerel seçim oyunun da üstünde oy alan CHP'ye bunu boz dediklerinde, teğmenlerle ilgili ilk adımı atmalar, linç adımı yürütmeler. Ekimde mali yoldan sıkıştırmalar. Esenyurt operasyonu ile başlayan süreci teker teker biliyorsunuz. Ayşe Barım niye alınmış onu da görüyorsunuz, 12 sene sonra Gezi'ye niye gidilmiş onu da görüyorsunuz? Sanatçıları bastırmanın hesabı, bir gün bir şey yapacağız, tweet atacak cesaret kalmasın, sokağa çıkacak kimse olmasın. Bugüne cesaret kırmak için yaptılar. Bunları gördük.

"YALANCI TANIK" İDDİASI
Buradan bir yeni büyük meseleyi kayda geçirmek için karşınızdayım. Onun hedefi Ekrem İmamoğlu'ydu. Biz de örgüt olarak arkasında duracaktık, bütün Türkiye geçti arkasına. Ön seçim günü adayı özgürlüğünden alıp hapse koydular. Meselenin hukuki olmadığı buradan belli. Aday adaylığı başvurusu günü, diploma iptali başvurusu yapılır mı? Operasyondan bir gece önce iftar vakti diploma iptal ettiler. Şimdi o kadar aceleye gelmiş ki, MASAK raporu bomboş. Ve iddiamız, talebimiz TRT'den bütün yargılamaların canlı yayınlanması. Her şey 3 ağaç isimli ifadelere dayanıyor ya, gizli tanıklara. Şimdi orada hiçbir şey yok. Bir de o iftirayı atanın 55 suçu çıkmış. Yalancı tanıklık teklif ediliyor şimdi. Yalancı tanık meselesi şu anda birileri tarafından büyük bir suça zorlama olarak maalesef bir kısmı Çağlayan'da bir kısmı hakim evlerinde bir kısmı yanlarına birilerini yollayarak yalancı tanıklığa zorlanan insanlar var. Bu insanlar sıkışmış durumdalar. Buna mücadele eden, bugüne kadar böyle ifade vermeyenlere güçlü olmalarını, suça bulaşmamalarını özellikle telkin ediyorum. Anneannemden size vasiyet; "Kaçan kurtulur, siz yanarsınız" derdi. Yalancı tanık yaratarak boş dosyayı doldurmaya çalışıyorsunuz, asla ve asla başaramayacaksınız. 

TÜKETİM BOYKOTU TARTIŞMASI
Dün gençlerin başlattığı bir günlük tüketim boykotuna destek verdik. 301 arkadaşları içeride. Diyelim ki suçlular, hiç de suçlu değiller de, bir gün yatarı yok cezanın. Hiçbirinin sabıkası yok. Suçta tekrar yok, ertelenmiş ceza yok. Ailelerinden geçirdikleri her gün haram olsun. Yatmamaları gereken cezayı yatırtıyorsunuz. Bayramda ailelerinden ayrı bıraktınız 18-19 yaşında gençleri. Dün büyük bir panik. Sokaklara çıkmayanlar alışverişe çıktılar. O boykotu herkese duyurttum ya sizlere içime değsin. Seni oraya o gençler götürttü. Onlar yaptı ben de destekledim, aldı eline sepeti iletişim kampanyası yaptı. Haftaya çarşamba gençler devam derse, böyle bir boykotun bilinirliğinde hiçbir sıkıntı yok. Çıkmışlar ayda bir yayınlanan verilere göre kredi kartlarında alışverişte düşüş yokmuş. Biz de alıyoruz o verileri. Neyle karşılaştırıyor? Mart ortalamalarının biraz altında. Sen bayram bitişlerinin kaç altında ona bak. Sen kimi kandırıyorsun? Bizi yayınlamayan, gençleri Saraçhane'de görmeyenleri genel değil, özel bir boykot listesi ile sürekli boykot ediyoruz. Boykot yapılan firmalarda çalışanlara bahşiş bırakmak serbest ama patrona hesap ödemek yasak. Boykot başka bir şey emekçinin ekmek kavgası başka bir şey. 

TRABZON'DAKİ OLAY
Bugün maalesef Trabzon'da imza çadırına bir hazımsızlık. Bir eli bıçaklı saldırmış, yaralımız var ama bu bizi yıldıramaz. İmza kampanyası ne zaman seçmen sayısının yarısından bir fazlasına geçerse, bütün milletimizin gözü önünde o imzalar gelecek. Bütün dünya, siyasi tarihin en büyük güvensizlik oyunu görecek.