Özgür Özel, Ankara Bölge Adliye Mahkemesi 36. Hukuk Dairesi’nin kararıyla tedbiren CHP Genel Başkanlığı görevinden uzaklaştırılmasının ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Bugün gerçekleştirilen kapalı grup toplantısında CHP TBMM Grup Başkanı seçilen Özel, “Partimin seçilmiş genel başkanı ve grup başkanıyım” ifadelerini kullandı. Grup toplantılarına başkanlık etmeyi sürdüreceğini belirten Özel, Kemal Kılıçdaroğlu’na grup kürsüsünü teklif etmeyeceğini söyledi.

“PARTİNİN ÖNÜNDEKİ TEK GÜNDEM KURULTAY”

Özel, butlan kararını tanımadıklarını belirterek şu ifadeleri kullandı: “Bir uzlaşı yok. Biz zaten butlan kararını tanımıyoruz. Herkesin beklediği tek şey, kurultayın tüzüğümüzde öngörülen 40 günlük süre içinde toplanması ve partinin bu tartışmalardan çıkarak iktidar yürüyüşünü sürdürmesidir.”

“110 MİLLETVEKİLİNİN DESTEĞİNİ ALDIM”

Kapalı grup toplantısında yeniden grup başkanı seçilme sürecini anlatan Özel, çok sayıda milletvekilinin desteğini aldığını belirtti.

Grup iç yönetmeliği gereği seçim yapıldığını söyleyen Özel, “Arkadaşlarımızın önerisiyle aday gösterildim ve kullanılan oyların büyük çoğunluğunu alarak yeniden grup başkanı seçildim” dedi.

“GRUP TOPLANTILARINI BEN YÖNETECEĞİM”

Parti tabanının genel başkan değişikliğini kabul etmediğini savunan Özel, CHP grup toplantılarında kürsüde kendisinin olacağını söyledi.

Özel, “Kurultay yapılana kadar grup başkanı olarak, kurultaydan sonra da yeniden genel başkan ve grup başkanı olarak haftalık toplantıları ben yapacağım” ifadelerini kullandı.

“EN UYGUN ZAMAN, EN KISA ZAMANDIR”

Kurultayın gecikmeden yapılması gerektiğini vurgulayan Özel, Kemal Kılıçdaroğlu ile yaptığı görüşmeye ilişkin de açıklamada bulundu.

Özel, “Sayın Kılıçdaroğlu ‘En uygun zamanda kurultay yapalım’ dedi. Ben de en uygun zamanın en kısa zaman olduğunu ifade ettim” diye konuştu.

“KILIÇDAROĞLU İLE YÜZ YÜZE GÖRÜŞÜRÜM”

Kurultay kararının alınmasının ardından Kemal Kılıçdaroğlu ile yeniden görüşebileceğini belirten Özel, teknik temasların süreceğini kaydetti.

Özel, “Kurultay kararının ilanını gördükten sonra elbette önceki genel başkanımızla yüz yüze görüşürüz” dedi.

“PARTİMİZE YÖNELİK OPERASYONLARI KABUL ETMİYORUZ”

CHP’ye yönelik siyasi operasyonlar yapıldığını savunan Özel, belediye başkanları hakkında yöneltilen suçlamalara da değindi.

Ekrem İmamoğlu ve bazı belediye başkanlarına sahip çıkan Özel, “Yapmaz bizim evladımız” ifadelerini kullanarak partililerin yanında olduklarını söyledi.

“DELEGENİN VERDİĞİ GÖREVİN BAŞINDAYIZ”

Görevine devam edeceğini belirten Özel, delegelerin verdiği yetki dışında bir adım atmayacaklarını söyledi.

Özel, “Delegemiz bizi layık gördüğü makamdan uzaklaştırmadıkça, bize ‘otur’ dediği yerde otururuz” ifadelerini kullandı.

Kaynak: DHA