Letonya, Polonya, Bulgaristan, Kuzey Makedonya ve Türkiye olmak üzere 5 farklı ülkeden gelen eğitimciler, Erasmus+Ka229 kapsamındaki ‘’Matematik ve Teknoloji ile Veriden Bilgiye Öğrenme Yolculuğu’’ isimli proje için Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası’nda buluştu. Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Ali Ukav açış konuşmasında, güzel bir eğitim projesi için ev sahipliği yapmış olmaktan memnuniyet duyduklarını belirterek, oda tanıtımı, faaliyetleri ve projeler hakkında konukları bilgilendirdi.

Proje Koordinatörü Mustafa Özdemir, proje ortağı olan 5 farklı ülkeden eğitimcileri ağırlamaktan keyif duyduklarını ifade ederek, şöyle bilgi verdi:

“Proje ile öğrencilerin matematik derslerinde teknolojiyi de kullanarak öğrendikleri bilgilerin günlük hayat durumlarına aktarmalarını ve anlamlı öğrenmenin sağlanmasını amaçladık. Ayrıca kültürler arası etkileşim ve dil becerilerinin gelişmesi, okulların, öğretmen ve öğrencilerin Avrupa vizyonunu geliştirilmesi de diğer amaçlarımızdandı. Eğitim konuları içinde dinamik matematik yazılımı eğitimi, video analiz yazılımı eğitimi, algoritma ve sensör teknolojileri yer aldı. Verimli bir iki gün geçirdik. Eğitim programımızın yanı sıra konuklarımızla tarihi ve turizm merkezlerimizi de ziyaret edeceğiz. Böylelikle bölgemizin güzelliklerini de görebilecekler.”

Programın sonunda konuklara Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası’nın yabancı yayınlarından hediye sunuldu.