İstanbul’da, yurt içi ve yurt dışında kurulan şirketler aracılığıyla kaynağı belirsiz paraların aklandığı iddiasıyla yürütülen soruşturmada yeni gelişme yaşandı. Dosyada; 80 milyon avroluk sözleşme, 100 milyon avroluk havale, 1 milyar avroluk fonun yurt dışına çıkarılması vaadi ve 1,5 milyon avroluk tekne satışı iddiaları yer aldı.

Müştekilerin sunduğu bilgi ve belgeler, ses ve görüntü kayıtları ile soruşturma kapsamında elde edilen delillerin değerlendirilmesi üzerine aralarında Emir Sarıgül, Ömer Sarıgül ve gazeteci Murat Ağırel’in de bulunduğu kişiler hakkında gözaltı kararı verildi.

15 ŞÜPHELİ TUTUKLANDI

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden 15’i tutuklanarak cezaevine gönderildi. İki şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

EMİR SARIGÜL DE TUTUKLANDI

Emir Sarıgül’ün ifade işlemleri tamamlandı. Sağlık kontrolünden geçirilerek İstanbul Adalet Sarayı’na sevk edilen Sarıgül, savcılık işlemlerinin ardından tutuklandı.