Salma Hayek, InStyle dergisine bu konuyla ilgili yeni açıklamalar yaptı. 54 yaşındaki oyuncu, uğradığı tacizi daha önce anlatmadığı için pişman olduğunu söyledi. Weinstein'in reddedilince kendisini filmden atmakla tehdit ettiğini anlatan Hayek, şunları söyledi:

Meksikalı Hollywood yıldızı Salma Hayek, 2002 yapımı 'Frida' adlı filmde başrolde yer almıştı.  Hayek, ressam Frida Kahlo'nun anlatıldığı filmin dağıtımcısı, ABD'de halen cinsel saldırı suçlarından hapiste olan Harvey Weinstein'in kendisini de cinsel istismara kalkıştığını 2017’de açıklamıştı. Aktris, Weinstein’in kendisiyle cinsel ilişkiye girme isteğini reddettiğini söylemiş ve bu itirafları büyük yankı uyandırmıştı.

'FRIDA BENİM İÇİN FEMİNİST BİR İFADEYDİ' 

"Weinstein olayını neden daha önce açıklamadığımı sorguluyorum. Tepki göstermiştim ama kamuoyuna duyurmada ‘Neden cesaretim yoktu?’ diye soruyorum ama şu anda da söyleyebilirim ki Frida Kahlo’nun mirasını ve Meksika kültürünü onurlandıran bir filmde olmak için Weinstein'e katlandım. Frida, benim için feminist bir ifadeydi ve çığlık atma şeklimdi. Weinstein’in bu çığlığı bastırmasına izin veremezdim."

İLK AÇIKLAMAYI 2017'DE YAPMIŞTI 

İş insanı François Henri Pinault ile evli olan bir çocuk annesi Salma Hayek, bu konuda ilk açıklamayı 2017 yılında yapmıştı.

23 YIL HAPİS CEZASI

ABD'li film yapımcısı Harvey Weinstein, 2020'de cinsel saldırı suçlarından 23 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı.