MasterChef Türkiye'nin 2020 sezonunda bir ilk yaşandı. Yarışmacılardan Uğur Yılmaz Deniz, MasterChef Türkiye'den daha önce attığı tweet'ler nedeniyle diskalifiye edildi.

Acun Ilıcalı "Uğur Yılmaz Deniz isimli yarışmacının sosyal medyada kullandığı terbiye sınırlarını aşan paylaşımları nedeniyle Masterchef yarışmasıyla ilişiği kesilmiştir" dedi.



MasterChef'in en iddiaları yarışmacılarından biri olan Uğur Yılmaz Deniz kimdir? 26 yaşındaki Uğur Yılmaz Deniz, yarışmaya Antalya’dan katıldı.  MasterChef Uğur aşçılık mesleğini yapıyor. Uğur en son Katar Doha'da 2 yıl aşçılık üzerine çalıştı.

Lezzet konusunda başarılı ancak sunum konusunda kendisini geliştirmesi gerektiğini söyleyen MasterChef Uğur, aşçılığa çok severek başlamadığını fakat öğrendikçe ilgisinin arttığını söyledi.  İlk iş tecrübesini küçük bir restoranda yaşayan Uğur, her gün öğrendiği bilgilere yenilerini ekledikçe kendini geliştirdiğini fark ederek çalıştığı yerden ayrıldı ve İl Riccio Bodrum’da çalışmaya başladı. Orada 7 İtalyan şef ile birlikte çalışma şansını yakaladığını ifade eden Uğur Yılmaz Deniz, iş hayatına cruise gemisi olan Mein Schiff 2’de devam ederek tecrübelerine bir yenisini daha ekledi.

6 aylık serüvenin ardından Türkiye’ye dönen Uğur Yılmaz Deniz, Kıbrıs Elexus Hotel’de işe başladı, fakat orada bilgilerinin köreldiğini fark edince Katar’da çalışmaya karar verdi. 2 sene boyunca Katar'da aktif olarak mesleğini icra etti.

MasterChef 2020’nin kadrosunda yer almaya hak kazanan Uğur Yılmaz Deniz, yarışmaya katılmayı çok istediğini ve kadroda yer aldığı için çok mutlu olduğunu ifade etmişti.