İstanbul Aile Mahkemesi’nde avukatı Emin Ali Onur aracılığıyla dava açan Hasan Açıkgöz, Gülnihan Açıkgöz ile 24 yıl önce Belçika’da boşandıklarını ileri sürdü.

Açıkgöz, yurtdışındaki boşanma kararının Türkiye’de de geçerli olabilmesi için ‘tanıma ve tenfiz’ davası açtı. 

Davanın ilk duruşması, aralık ayında yapılacak.

Hadise bir röportajında anne ve babasının boşanmasına dair açıklamalarda bulunmuştu.

Ailesiyle ilgili bilinmeyenleri ilk kez anlatan güzel şarkıcı Hadise, "11 yaşındaydım.. Annem ve babam boşandı.. Babamın evden gidişinde çok acı çekmiştim.. O fotoğrafı unutamıyorum..." demişti. 

Boşanma nedeni olarak da "Evde huzur yoktu. Onların birbirlerine bağırmalarını kavgalarını hala hatırlıyorum." açıklamasını yapmıştı. 

Babasının evden gittiği günü ise Hadise şöyle anlatmıştı;

"Ben boşanmış bir anne babanın kızıyım. Annemle babam ben 11 yaşındayken ayrıldı. Mesela ben o dönemde yaşadıklarımı hiç unutmuyorum. Benim kırılma noktam belki de beni hayata karşı o kadar güçlü kılan o annemle babamın ayrılmasıyla başladı."

Şimdi de çok görüşemiyoruz ama konuşuyoruz. Annem ise sürekli yanımda. Ben biraz anneciyim. Bu normal çünkü bizi annemiz büyüttü. 

Bizi okula kim götürdü kim Yemek yedirdi kim ağlarken yanımızdaydı benim için bunlar önemli. Böyle zamanlarda yanımızda hep annem vardı, babam yoktu. Babam ise bana yemek yemeyi çatalı bıçağı tutmayı babam öğretti. Mesela anne-baba beraber bir yerlere gider ya da diploma törenlerinde hep birlikte olurlar o zamanlarda babamı yanımda istedim.

Annem 13 yıl bir sigara fabrikasında çalıştı. Sigara sarıyordu. Babam ise belediyede işçiydi. Okula bir şeyler dikileceği zaman babam dikiyordu. Bahçe işlerini her şeyi yapıyordu. Babam ofis işi yapmıyordu. Dışarıda ne iş olsa yapıyordu."