Türkiye'nin deyim yerindeyse nefesini tutarak beklediği kademeli normalleşmeye ilişkin ayrıntıları Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kritik kabine toplantısı sonrasında açıkladı. Buna göre hafta sonu kısıtlaması düşük ve orta riskli illerde tamamen kalkarken, yüksek ve çok yüksek illerde bir müddet daha pazar günü devam edecek. Akşam 21.00 ile sabah 05.00 arasındaki sokağa çıkma sürecek. Yüz yüze eğitime ise ilkokullarda, 8. ve 12. sınıflarda tüm Türkiye genelinde başlanıyor. Peki orta riskli kategorisinde yer alan Bursa’da yeni normalleşme nasıl olacak?

Açıklamaya göre orta riskli illerde hafta sonu sokağa çıkma kısıtlaması kaldırıldığında bu karar Bursa için de geçerli olacak.

Bunun yanında Bursa'da sokağa çıkma saatleri sınırlı olan 65 yaş üstü ve 20 yaş altı için kaldırıldı.

Nikah ve nikah merasimi şeklindeki düğünler, Bursa'da 100 kişiyi, geçmemek ve 1 saati aşmamak kaydıyla yapılabilecek.

DÜŞÜK RİSKLİ İLLER (MAVİ)

Uşak, Şanlıurfa, Mardin, Şırnak, Hakkari, Siirt, Batman, Diyarbakır, Bitlis, Van, Bingöl, Muş, Ağrı, Iğdır...

ORTA RİSKLİ İLLER (SARI)

Bursa, Manisa, Aydın, Denizli, Isparta, Afyonkarahisar, Eskişehir, Bursa, Ankara, Çankırı, Karabük, Bartın, Kastamonu, Çorum, Yozgat, Kırşehir, Nevşehir, Adana, Hatay, Gaziantep, Kahramanmaraş, Malatya, Sivas, Elazığ, Tunceli, Erzincan, Bayburt, Erzurum, Kars...

YÜKSEK RİSKLİ İLLER (TURUNCU)

İstanbul, Kırklareli, Tekirdağ, Çanakkale, İzmir, Muğla, Antalya, Bilecik, Kütahya, Düzce, Bolu, Zonguldak, Kırıkkale, Karaman, Mersin, Niğde, Kayseri, Kilis, Artvin, Ardahan.

ÇOK YÜKSEK RİSKLİ İLLER (KIRMIZI)

Edirne, Balıkesir, Burdur, Sakarya, Sinop, Samsun, Amasya, Tokat, Ordu, Giresun, Gümüşhane, Trabzon, Rize, Konya, Aksaray, Osmaniye, Adıyaman.