Endonezya Gıda ve İlaç Kurumu, Çinli Sinovac şirketinin koronavirüs aşısı CoronaVac'a acil kullanım onayı verdiğini açıkladı. Endonezya Çinli Sinovac'ın koronavirüs aşısı CoronaVac'a onay veren ilk ülke oldu.

Açıklama Endonezya Gıda ve İlaç Kurumu'nun başkanı Penny K. Lukito tarafından yapıldı. Endonezya ayrıca, Çin aşısı CoronaVac'ın son faz çalışmalarının ara sonuçlarında etkinlik oranının yüzde 65,3 olduğunu açıkladı.

BREZİLYA YÜZDE 78 OLARAK AÇIKLAMIŞTI

Brezilyalı biyotıp merkezi Butantan, yapılan ileri faz çalışmalarının Çinli Sinovac şirketinin geliştirdiği koronavirüs aşısı CoronaVac'ın yüzde 78 etkili olduğunu ve hastalığın ağır geçmesini tamamen engellediğini ortaya koyduğunu açıklamıştı.

Sinovac'ın üretim ve araştırma ortağı olan Butantan, Brezilya'da aşının acil kullanım onayı alması için ayrıntılı sonuçların düzenleyici kurum Anvisa'ya gönderildiğini duyurmuştu.

 3 MİLYON AŞI TÜRKİYE'YE GELDİ

CoronaVac aşısından satın alan ülkeler arasında Türkiye de yer alıyor. Aşıların üç milyon dozdan oluşan ilk partisi 30 Aralık'ta Türkiye'ye ulaştı.

Aşıların en az 14 gün boyunca teste tabi tutulması ve uygun bulunması halinde de acil kullanım onayı verilerek aşılama programının başlatılması öngörülüyor.

Türkiye'nin yanı sıra Brezilya, Endonezya, Singapur, Şili ve Tayland da CoronaVac aşısından satın alan diğer ülkeler.