Pandemi dönemi devam ediyor, ama sıcak hava ve bayram tatili nedeniyle Ege’ye göç yaşanırken, virüs endişesi de ciddi boyuta ulaştı. Oraya gidemeyen üzülmesin, oralardan trajik paylaşımlar, sosyal medyada dikkati çekiyor.

Bozcaada’nın belediyesi, kumsalda geriye bırakılan çöplere olan tepkisini gündeme taşıyarak, “Nasıl, parti güzel miydi? Yazık, çok yazık.” ifadesini kullanıyor.

Bodrum’daki hayli kalabalığın endişesiyle “Delta, COVID üretiyoruz. 1 hafta içinde ülkeye dağıtacağız.” deniliyor.

Çeşme’de de, su sıkıntısından yakınma bulunuyor ve “Bayramı, İzmir Büyükşehir Belediyesi, su verdikten sonra kutlayacağız.” esprisi yapılıyor.

Didim’den, Akbük’te denizin soğuk ve dalgalı oluşundan söz ediliyor ve “Balıkçılar, denize açılamadı.” durumu anlatılıyor.
İstanbul’dan Ayvalık’a gidilirken…
Trafikte, kimlik, ehliyet ve ruhsat kontrollerini kaleme alan vatandaş, mültecilerin de böyle denetimle karşılaşıp karşılaşmadıklarını tartışmaya açıyor.
Tatile de gidilse…

Sağlık önemli!

Ayvalık’tan paylaşımda, fiziki koşulları nedeniyle “Devlet Hastanesi’ne gittiğime pişman oldum.” diyor
Çevre sorunları…

Yine, gündemde!
Muğla’dan çevreci platform da, Akbük’ten alınan haberle “75 adet çam ağacının, ‘bir işletme için kesildiği’ bilgisi iletildi, bize…” paylaşımında bulunuyor.
İlginç bir paylaşımda;

Bodrum ve Çeşme gibi…
Başlıca tatil yörelerinden yükselen “Gelmeyin” seslerine, “Siz de, Eskişehir’e gelip Porsuk Çayı’nın fotoğrafını çekmeyin, İstanbul’u doldurmayın, Kapadokya’ya gidip balona binmeyin” yorumu getiriliyor.

Elbette ki…

Bu yaz;
Olağanüstü pahalılık var.

Yerli halkta;

Süreci şansa bırakıp, kış aylarıyla ucuza erken rezervasyon yaptıranlar, kendilerini şanslı kabul ediyorlar.
Ege’nin tatil yörelerinde…
Kıyılarda;
Merkezi ve yerel yönetim kurumlarının yer tahsisleriyle iyice yayılan özel plajlar, şezlong ve şemsiye ücretleriyle eleştiriliyor.
Ünlü ve saklı cennet misali koylara, motorlu tekneler ve yatla gidebilmek için de ciddi para ayırmak gerekiyor.
Bu arada…

Tatil göçü nedeniyle;

Sahil belediyelerinin altyapı yetersizliği ve neden olduğu sorunlar, daha da ciddi boyuta ulaştı.
Yanı sıra…

Marketlerde;

Her istenileni, bulmak kolay olmuyor.
…Ve!
Trajik olan;
Bu yıl…

Plajlı ve denize yakın otellerin keyfini, yabancı paraların yüksek değerli olması nedeniyle başka ülkelerin insanları sürüyor.