FDA yaptığı açıklamada, iki kişinin alerjik reaksiyon göstermesinden sonra Pfizer - Biontech Covid-19 aşısı ile ilgili yayınladığı aşı klavuzunu revize etmek için Pfizer ile birlikte çalıştığını söyledi. Alaska’da aşı olan sağlık çalışanlarından ikisinin alerjik reaksiyon gösterdiği belirtilirken çalışanlardan birinin hastaneye kaldırıldığı açıklandı. FDA'nın aşılar bölümünde müdür yardımcısı olan Doran Fink, FDA dahil olmak üzere ABD yetkililerinin iki alerjik vakayı araştırdığını ve meydana gelen vakaları daha iyi anlamak için İngiltere ile birlikte çalıştığını sözlerine ekledi.

Geçtiğimiz hafta ABD’de onaylanarak uygulanmaya başlanan Pfizer-Biontech corona virüs aşısının iki kişide alerjik reaksiyon göstermesinin ardından FDA’dan açıklama geldi. FDA yetkilileri vakaları yakından incelediklerini ve bu konuda İngiltere ile çalıştıklarını söyledi.

İKİ SAĞLIK ÇALIŞANINDA ALERJİ GÖZLEMLENDİ

ABD’de ilk olarak sağlık çalışanlarında başlayan Pfizer-Biontech corona virüs aşısı iki kişide alerjik reaksiyon gösterdi. Alaska’da aşılanan iki sağlık çalışanından birinin anafilaktik adı verilen ‘hemen tedavi edilmesi gereken ciddi, potansiyel olarak hayatı tehdit eden’ alerjik reaksiyon gösterdiği açıklandı.

Konu üzerine açıklama yapan FDA yetkililerinden aşılar bölümünde görev yapab Doran Fink, "Bu kişilerin tümü uygun tıbbi müdahale ile tedavi edildi ve durumları iyi. Bu durum sonrasında hızlı bir şekilde araştırmamız gereken ek raporlar olduğunu tahmin ediyorz” ifadelerini kullandı.

İNGİLTERE İLE BİRLİKTE ÇALIŞIYORUZ

Fink, Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri de dahil olmak üzere ABD yetkililerinin iki vakayı da araştırdığını ve aşılama sırasında meydana gelen benzer iki vakayı daha iyi anlamak için kendilerinden daha önce aşılamaya başlayan İngiltere ile birlikte çalıştıklarını söyledi.

Fink, Şu anki verilerin tamamı, Biontech aşısının acil kullanım iznini desteklemeye desteklemeye devam ederken, bu alerjik vakalar aşılama kampanyasının erken safhasında tetikte olma ihtiyacının altını çiziyor" ifadelerini kullanırken tetikte olma ihtiyacı üzerine, "FDA, aşılama sonrası kişileri izleme, ayrıca oluşabilecek acil alerjik reaksiyonların yönetimi prosedürü için yayınlanan CDC klavuzunu revize etmek amacıyla Pfizer ile çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

Kaynak: ntv.com.tr