Göğüs Hastalıkları Uz. Dr. İbrahim Ocak, sosyal medya hesabıyla toplumu salgına karşı bilinçlendiriyor ve uyarıyor.

Yeni paylaşımında…

Topluma, yeniden seslendi.

Öncelikle…

Ocak, “Covid hastalığının tanı ve tedavisinde, pandeminin başından beri yoğun olarak çalışan; bazı yakın arkadaşlarını dahi bu sebeple kaybetmiş bir Göğüs Hastalıkları Uzmanıyım.” diyor.

Bu mesele hakkında o kadar çok kişi, o kadar derin konuşuyor ki, bu nedenle de, ihtisasını ve deneyimini vurgulamaya yine öncelik veriyordu.

Bu doğrultuda…

Tepkisel mesajını ortaya koyarak, “Aşı karşıtlarını, komplocuları, spekülatif bir şekilde doktor olduğu ama konuyu bilmediği halde, anlamsız bir şekilde yer edinmek isteyenleri, mesnetsiz/delilsiz tüm sallayanları anla(ya)mıyorum!” ifadesini kullanıyor.

Sosyal medya hesabında…

Yeni bir paylaşımına yer verdiğinde, “Az önce Covid yoğun bakıma yatmalarını istediğim iki hastanın akciğer tomografilerini paylaşıyorum.” sözleriyle salgının sinsiliğini anlatmak istiyordu.

Türkiye’nin aşı programı devam ederken, içerisinde bulunulan 3.dalga seyrindeki ölümlerin azlığına açıklık getiriyor.

Ocak, “Pandeminin 3 dalgasında daha fazla vakaya rağmen, 2 dalgasına göre ölümlerin az olmasının sebebi, yaşlıların ve sağlık çalışanlarının aşılanmış olmalarıdır.” saptamasında bulunuyor.

…Ve!

Sözlerinin devamıyla da, “Gördüğümüz ağır hastaların bir kısmı ya verilen ilaçları kullanmamış yada aşı yaptırmamış olanlardır.” diyerek, tedaviye yönelik bireysel ihmalin payını vurguluyor.

Salgınla mücadele eden ve kendi canlarını feda eden sağlıkçı ordusunun bir ferdi  olarak da, toplumu yeniden uyarıyor ve “Lütfen ‘Hastalık azalıyor’ diye, tedbirsiz davranmayalım!” diye sesleniyor.

Birkaç gün öncesiyle de…

Öğrenciliği döneminden tanıdığı, Bursa’nın Kanuni Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Aydın Damar da, hastaları arasındaydı ve uzun çabalara rağmen, salgınla vefat etmesinin üzüntüsünü de kaleme almıştı.

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca da, geçtiğimiz günlerde Uz. Dr. İbrahim Ocak gibi konuşmuştu.

Tıbbi mücadelenin başındaki…

Hükümetin mensubu olarak;

Koca, "Bundan sonraki süreçte, yasaklarla yönetimden ziyade, kişisel tedbir ve yaygın aşılamayla bu dönemi sürdürmek istiyoruz." demişti.

Etrafımıza baktığımızda…

İhmal bir yana;

İddia edilen farklı gerekçelerle maskelerini takmayanların, özellikle aşı süreciyle beraber, arttığını da görüyoruz.