Türkiye’ye getirilen 2.8 milyon doz BionTech aşısı Sağlık Bakanlığı depolarına yerleştirilmişti. Pfizer ve BioNTech ortaklığında Covid-19'a karşı geliştirilen aşı, bugün itibariyle Türkiye'de uygulanmaya başladı. Analiz çalışmalarının ardından aşı Nisan’da 4.5 milyon doza ulaşacak. Ayrıca 30 milyon doz için firma ile opsiyonlu olarak anlaşma da sağlandı. 

KİMLER HANGİ AŞIYI YAPTIRMALI: BİONTECH Mİ SİNOVAC MI?

Firmanın üretim kapasitesinin artmasıyla aşının ülkemize getirilme çalışmaları devam edecek. Aşılar, Sağlık Bakanlığı depolarında saklama koşullarına uygun olarak tasarlanan özel odalarda eksi 80 derecede muhafaza ediliyor.

Aşılar, il depolarında kuru buz dolu kolilerde 5-15 gün oda sıcaklığında veya eksi 20 derecede 14 gün saklanabiliyor. Aşı uygulama merkezlerine 120 saat içerisinde uygulanabilecek doz sayısı kadar flakon sevk edildi. Aşı uygulama merkezi teslim aldığı aşıları 2 ile 8 derecede arasındaki aşı dolabında saklayabilecek. Kalp hastası olduğunu ve aşı olduğu için çok mutlu olduğunu ileten Ayşe Dinç, “Kalp hastasıyım olmam gerekiyordu. Onaylanır onaylanmaz geldim. Daha güvende hissediyorum kendimi. Tavsiye ederim, en azından kendilerini hastalığa karşı koruma altına almış olurlar” şeklinde konuştu.

Emekli öğretmen olduğunu belirten Sibel Doğan, "İlk günüm yaşım ne zaman tuttuysa o zaman başvurumu yaptım. İlk Biontech aşıları bugün yapılıyormuş. Onu oldum mutluyum bir an önce antikora ulaşmak için. Avrupa Birliği ile ilgili bir şey olursa ilerleyen süreçte bana daha fazla bir avantaj olacağını düşünerek bu aşıyı oldum. Herkes de bence en kısa zamanda aşısını olsun. Toplumumuzu bir an önce toparlayarak kurtaralım" diye konuştu.