Bilim Kurulu Toplantısına katılan Uğur Şahin 120 milyon doz aşı için anlaşma yapıldığını duyurdu. 

Koca, "Kapanma döneminden sonra ilk Bilim Kurulu toplantısını yaptık. Bugün uzun bir aradan sonra günlük vaka sayısı 10 binin altına indi.

Özellikle kapanma dönemi sonrası bugün uzun bir aradan sonra günlük vaka sayımız 10 binin altına düştü. Bu düşüşün bundan sonra da devam edeceğini öngörüyoruz. Bugün Bilim Kurulumuza katılan önemli bir misafirimiz var. Küresel salgında salgını durdurmak için en önemli silah olan aşıyı ilk geliştiren bilim insanlarımız Doktor Uğur Şahin ve Özlem Türeci hocamız da bizimle beraberlerdi.

Şu an Özlem Türeci çalışmalarına devam ediyor olduğunu söyleyerek aramızdan ayrıldı. Uğur Hocamız şu an beni dinliyorlar. Bugün özellikle Uğur Hocamızın bazı görüşlerini bizzat kendisinden duymanızı istiyoruz" açıklamasında bulundu.

4 AYDA 120 MİLYON DOZ AŞI GELECEK

Bakan Koca ve Uğur Şahin, 120 milyon doz aşı içni anlaşma yapıldığını Eylül ayına kadar 120 dozun Türkiye'ye geleceğini duyurdu. Buna göre ilk 30 milyon aşı Haziran ayında Türkiye'ye gelecek.

Uğur Şahin canlı yayında Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın sorularını yanıtladı.

Koca'nın aşı mutasyonlara karşı etkilimi sorusuna, "Aşı 30'dan fazla varyantta etkili. Enfeksiyon geçirmiş olan kişiler bizim gördüğümüze göre ilk dozdan sonra yüksek antikor geliştirmiş oluyor. Bu kişilerdeki antikor seviyesi iki doz aşı olmuş gibi tespit edildi. Onlarda belki tek doz yeterli olabilir. Üçüncü dozu 2022 yılı için öneriyoruz." dedi.

Bakan Koca, Uğur Şahin'i Haziran ayında Türkiye'ye davet etti. Uğur Şahin, Haziranın ilk yarısında Türkiye'ye gelmeyi planladığını söyledi.