Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 24 saatin dolmasına 2 saat 17 dakika kala 1,5 milyonuncu doz aşının Dr. İsmail Fehmi Cumalıoğlu Şehir Hastanesi'nde yapıldığını duyurdu. Böylelikle aşılamada 1,5 milyon barajı aşılırken dünya genelinde her 1 milyon kişide günlük aşılama sayısında bir rekor daha kırıldı. Ayrıca koronavirüsle mücadelede Türkiye, dört gün üst üste aşılama rekoru kırdı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 1,5 milyonuncu doz aşının 24 saatin dolmasına 2 saat 17 dakika kala yapıldığını duyurdu. Bakan Koca paylaşımında, "Yer, Tekirdağ Dr. İsmail Fehmi Cumalıoğlu Şehir Hastanesi. Sağlık personeli, Dilek Coşkun. Aşıdan sorumlu hekim, Beraat Özdemir. Dünkü toplam sayı 1 Milyon 416 Bin 795’ti. Bu hız bu işi erkenden bitirecek." notunu düştü.

Bir önceki paylaşımında dün dünya genelinde her 1 milyon kişide en yüksek aşılama sayısına ulaşıldığını açıklamıştı. Bugün yapılan 1,5 milyon doz aşı ile rekor tazelenmiş oldu.

Bakan Koca, ilk tweetinde, "Dünkü en iyi performans, Türkiye'nin. Dün, her 1 milyon kişide günlük aşılama sayısına göre, dünyadaki en yüksek aşılama sayısına ulaştık. 47 bin kişilik aşı ordumuzdan bugün daha da iyi bir sonuç bekleyin." ifadelerini kullanmıştı.