AFAD'ın son dakika açıklamasına göre; Kastamonu'da saat 06.37'de 4,5 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Deprem sonrası an itibarıyla, olumsuz bir ihbarın alınmadığı duyuruldu. 

Kandilli Rasathanesi ise, 6:37'de meydana gelen depremin büyüklüğünü 4.7 olarak belirlerken, 1.5 km derinlikte oluştuğunu aktardı. 

Kızılay'dan yapılan açıklamada, "Kastamonu’da meydana gelen ve ilk belirlemelere göre 4.5 büyüklüğündeki deprem sonrası gelişmeler Kızılay ekiplerimiz tarafından yakından takip edilmektedir." ifadelerine yer verildi. 

KASTAMONU BELEDİYESİ'NDEN AÇIKLAMA

Depremle ilgili Kastamonu Belediyesi'nin Twitter adresinden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Saat 06.38’de merkezi Karamukmolla köyü olan 4.9 şiddetindeki deprem şehrimiz merkezinde de hissedildi. Tüm hemşehrilerimize geçmiş olsun dileklerimizi sunuyoruz. Allah tüm afetlerinden bizleri korusun."

ÇANKIRI'DA DA HİSSEDİLDİ

Günün ilk ışıklarıyka meydana gelen ve merkez üssü Kastamonu olan 4.5 şiddetindeki deprem Çankırı'da da hissedildi. Sarsıntı sonrasında kısa süreli panik yaşandı.Çankırı Valisi Abdullah Ayaz, şu ana kadar kendilerine olumsuz herhangi bir ihbarın gelmediğini bildirdi. Ayaz, AFAD ekiplerinin araştırmalarının da devam ettiğini ifade etti.