İYİ Parti, milletvekili adaylıkları için teşkilatın ne diyeceğini öğrenmek için Bursa’da da sandıkları kurdu. Çıkan sonuçlar, hayli ilginç ‘demokrasi’ fotoğrafını göz önüne çıkardı.

Milletvekili adaylarının, yerelinde ön seçimlerle belirlenme düşüncesi, sol siyasette çok konuşuluyor, tartışılıyor.

Velakin…

Arapça kökenli yaygın söylemle temayül denilen eğilim yoklaması, aday listeleri için sistemin unsuru mu, sağlıklı mı bu da tartışılıyor.

İYİ Parti, aralarında Bursa’nın da bulunduğu bazı büyük ve orta ölçekli illerde, aynı yönteme gitti.

Bursa’nın 1. ve 2. seçim çevreleri için ilçelerde sandıklar konulurken, uygulama ve çıkan sonuçlarla oluşan fotoğraf, farklı izlenim ve düşüncelere itiyor.

Kongreler ve eğilim yoklamalarında, ‘anahtar listeler’ dolaşır ve aslında bir realite olarak da kabul ediliyor.

Nitekim...

İYİ Parti’nin Bursa’daki eğilim yoklamasıyla böyle güçlü bir izlenime kapıldığımızı ifade edelim.

Listelerin yukarıları;

Eski il başkanları ve aralarında genel merkez görevlerinde olanlar ve diğer bazı isimlerle beraber, sıfatlı ekip ruhunu yansıtıyor.

Dikkati çeken;

Siyasette şimdiye kadar yeri, nüfuzu ve kariyeri olmayan, ama ülke ekonomisi ve sanayisinde kariyerli, profesyonel bir yönetici isim var.

Bursa doğumlu, ama…
Japonya’nın Sakarya’daki otomobil fabrikasının başında bulunan ve uzun yıllarını bu kentte geçiren, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener tarafından rozeti henüz 6 ay önce takılan Orhan Özer, dikkati çekiyor.

Zira…

MHP’nin eski önemli isimlerinden, İYİ Parti’nin kurucularından ve ayrıca üst düzey yönetim kademesinden olan Hasan Toktaş’ın ardından, en çok oy toplayan 2. aday adayı oldu.

Bursa’nın milletvekilliği için…

Mufafazakar ve milliyetçi seçmen potansiyeline sahip Yıldırım, Yenişehir, İnegöl, İznik ve Gürsu’nun da yeraldığı ‘2. Seçim Çevresi’nde gözüküyor.

Bu arada…

Orhan Özer’in ismi;

2010’lu yıllarda…

Yerli ve milli otomobil projesinin koordinatörlüğünün teklif edilmesiyle iktidara yakın bir ulusal gazetede haberi çıkmıştı.

O  yılların başında;

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nın (BTSO) 5. Yönetim Zirvesi'ne Toyota Türkiye Genel Müdürü ve CEO'su olarak katılmıştı.

Tecrübeli profesyone olarak;

Orhan Özer, Türkiye’nin yerli ve milli otomobili yapabilecek kapasitede olduğunu, güçlü yatırımcılarla sonuca gidilebileceğini söylüyordu.
…Ve!

Projeye zeminle;
Türkiye’nin ekonomisine bakışıyla “Türkiye'nin 2023'te ilk 10 ekonomiye girme hedefi var. Benim tereddüdüm yok. İlk 10 ekonomiye gireceğiz. Zaten geçmiş ve gelecek 10 seneye bakarsak hepimiz aynı fikre geliriz. Böyle bir Türkiye'de kendi markasının olması çok beklenti değil.” diyordu.

Sakarya;

Yerli ve milli otomobil yatırımının çekilmesi istenen kentsel refleksle biliniyordu, ama fabrika, daha güçlü reflek ve avantaja sahip Bursa’ya kuruldu.

Hükümet hedefe ilk koyulurken…

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul, kentinin otomotiv sektöründe önemli ve saygın yere sahip Özer’le de Ankara’ya gitmişti.

Milli motor üretimi ve yatırımının Sakarya’ya çekilmesi için Bakan’a gidildiğinde, yerli ve milli otomobilin yatırım talebiyle rapor da sunulduğunu söylemişti.

Orhan Özer

Şimdi;
TOGG’un kentinde!

Aday gösterilir mi, seçilir mi, bilemeyiz, ama seçilir ise, ‘sanayi’ komisyonuna İYİ Parti tarafından verilmemesi, yanlış olur.

Sözlerimize;

İYİ Parti’nin milletvekili adaylığı için teşkilatta eğilim yoklamasıyla başlamıştık ve demokrasi havasıyla lanse ediliyordu.

Velakin…

Bursa’da;

Üyelerin üçte ikisinin kendi siyasi partisinin sandığına gitmediği veya gidemediği, azınlıkla Bursa’nın temsiline şekillendirme görülüyor.