Üsküdar'daki Vahdettin Köşkü'nde yapılan heyetler arası görüşme, 1 saat 15 dakika sürdü. Görüşmenin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, iki ülkenin ekonomik ve ticari ilişkilerini geliştirmeye kararlı olduğunu vurguladı. Bununla birlikte Erdoğan, "Türkiye asla Kırım'ın yasadışı ilhakını tanımayacaktır" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satırbaşları;

"Türkiye ile Ukrayna arasında attığımız adımları attığımız ima ile resmileştirdik.

Arayı fazla açmadan Zelenskiy ile bir araya geldik. Az önce imzalanan metinler de bu irademizi somut sonuçlara ulaştıracaktır.

Görüşmelerimizde ticari ve ekonomik ilişkilerimizi güçlendireceğimizi teyit ettik. Malum Kiev'i ziyaretimizde de ticaret hacmimizi 10 milyara dolara çıkarma hedefi belirlemiştik. Bu arada serbest ticaret müzakerelerini süratla onaylama konusunda Sayın Zelenskiy ile hem fikiriz.

Turizm alanında salgına rağmen bu yıl 500 binden fazla Ukraynalı misafiri ağırladık.

Salgın konusunda da Ukrayna'yı her alanda desteklemeye hazırız.

Özellikle FETÖ'yle mücadele konusunda eş güdümümüzü artırmak konusunda kararlıyız. Ukrayna^'yı bölgemizde istikrar ve barış sağlamak için kritik bir ülke olarak görüyoruz. Bu çerçevede Ukrayna'nın egemenliğini, Kırım dahil toprak bütünlüğünü hep destekledik, destekleyeceğiz.

Türkiye Kırım'ın yasadışı ilhakını tanımamıştır ve tanımayacaktır."

Zelenskiy'in açıklamalarından satır başları;

İşgal altındaki Kırım'da insan haklarının korunmasını sağlamak için BM Genel Kurulu'nun 75. oturum çerçevesinde yakın işbirliği içerisinde çalışacağız. Türkiye'yi Kırımlıların haklarını korumak ve işgalden kurtarmak için uluslararası ortakları birleştirme amacı olan Kırım projesine davet ettim. Bu projeyi desteklemeye ve orada aktif bir şekilde rol almaya hazır olduğunuz için minnettarım.

Krizi çözmek için diplomasinin tek doğru yol olduğunun kararına vardık. Ayrıca Covid-19'a rağmen ikili ticari anlaşmalarımız kaybetmedik. Serbest ticaret anlaşmalarındaki süreci hızlandırmak için anlaştık.

Türkiye'nin Ukra'yna'daki altyapı çalışmalarına katılaması da oldukça önemlidir. 

Enerji  yatırımları konusunda da çok benzer yaklaşımlarımız olduğunu kaydetmek isterim.

Görüşmenin İstanbul'da gerçekleşmesinden çok memnunum. İstanbul sadece Türkiye ve Ukrayna için değil tüm dünya için ayrı bir öneme sahip. 

Misafirperverliğiniz ve Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın şahsında Türk halkına teşekkür ediyorum."