Eren Erdoğan, geçen yıl İstanbul'da boşanmak isteyen eşini, otomobil içinde vurdu. Sonra da eşinin cansız bedeniyle 2 saat otomobille dolaştı. Hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ile dava açılmıştı. Mahkeme iyi hal indirimi uygulayarak Eren Erdoğan'a müebbet hapis cezası verdi. Acılı anne, ''Kızım ölüm korkusundan eve gitmiyordu. Gitmedi, yine öldü. Bir kravat ve bir cekete gelecek hakkı tanıyorlar'' dedi.

İstanbul Bahçelievler'de 4 aylık eşini öldüren sanık müebbet hapis  cezasına çarptırıldı. 

Tutuklu yargılanan Eren Erdoğan, boşanma aşamasında olduğu 4 aylık eşi Fatma Erdoğan'ı otomobilde silahla vurdu. 22 yaşındaki genç kadının cansız bedeniyle iki saat İstanbul'u gezen sanık hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasıyla dava açıldı.

Yargılama sonucu müebbet hapis cezası aldı. Mahkeme sanık Eren Erdoğan için iyi hal indirimi kullandı.

Karara itiraz eden Fatma Erdoğan'ın ailesi ve avukatı, gerekli tüm hukuki sürecin devam edeceğini belirtti.

''ÖLÜM KORKUSUNDAN EVE GİTMİYORDU BENİM KIZIM''

Karara itiraz eden anne Kıymet Alyar, "Benim gencecik fidanım gitti. Ölüm korkusundan o eve gitmiyordu benim kızım. Gitse de ölecekti. Gitmedi, yine öldü. Adalet dediğimiz yasalar gelecek hakkı tanıyarak müebbet verdi" dedi.

''BİR KRAVAT, BİR CEKETE GELECEK HAKKI TANIYORLAR''

Çıkan gerekçeli karar sonrası cezaya itiraz eden anne Alyar, "Bir canın bedeli bu mu yani? Benim kızımın geleceği oldu mu ki onun da geleceği olsun? Gelecek hakkı tanıyorlar bir kravat bir ceket. Çok güzel. Yüce mahkeme dediğimiz, bir katilin bir kravatına mı bakar? Niye benim giydiğim kara yaslara bakmıyor? Ben de yasları bağladım gittim" şeklinde konuştu.

CİNAYET PLANLI İŞLENDİ İDDİASI

Cinayetin planlandığını savunan anne Alyar, katil zanlısı Erdoğan'ın daha öncesinde, 'Öldürürüm. Gider 4 sene paşa paşa yatar çıkarım' dediğini öne sürdü. 

Anne Alyari ''Bu cezalar herkesi azmettirir. Caydırmaz yani. Ben bir kere ifade verdim. Yaşadığımızı gördüğümüzü olduğu gibi anlattım. Ama katil alay edercesine her gelişinde değişik ifade verdi. Yok ihaneti vardı vurdum, yok evine gelmedi vurdum'' ifadelerini de kullandı.

''BENİ ÖLDÜRECEK İHBARINDA BULUNMUŞ''

Öncü Kadınlar ve Çocuklar Derneği Avukatı Sanem Oğuz, çıkan karar sonrası istinaf mahkemesine başvurduklarını belirtti. Oğuz, "Fatma'yı arabaya koyuyor. Ve Fatma o boşluktan faydalanarak kısa süre arabada yalnız kalıyor. Bu arada araba kitli. Kimseye ulaşamıyor. Polisi arıyor 155'i. 'Beni kurtarın' diyor. 'Beni eşim zorla tutuyor arabada. Ve beni öldürecek' diye ihbarda bulunuyor. Nitekim bu aramanın üzerinden 15 dakika geçmeden Fatma 2 el ateşle öldürülüyor katili tarafından. Bunun üzerine çok daha ağır bir şey yaşanıyor. Fatma'nın ölmüş bedeniyle 2 saat boyunca İstanbul'da şehir turu yapıyor katil" diye konuştu.

''BİZİM SAVAŞIMIZ YENİ BAŞLIYOR''

Avukatı Sanem Oğuz, ''Aslında bizim savaşımız yeni başlıyor. Biz istinaf kanunu yoluna başvuracağız. Ve Fatma'nın tasarlanarak, bilerek ve istenerek boşanma aşamasında olduğu eşi tarafından öldürüldüğünü ispatladık. O öldü, bir erkek tarafından öldürüldü. Biz istinaftan umarım hak ettiği cezayı katilin almasını sağlayacağız" açıklamasında bulundu.