AK Parti'nın Meclis Başkanı Adayı Mustafa Şentop, TBMM seçimlerinin üçüncü turunda 328 oy alarak yeniden Meclis Başkanı seçildi.

İLK TUR SONUCU

TBMM Başkanı Mustafa Şentop'un görev süresinin dolması nedeniyle bugün TBMM Genel Kurulu'nda Meclis Başkanlığı seçimi yapıldı. TBMM Genel Kurulunda yapılan birinci tur oylamada 556 milletvekili oy kullandı.

AK Parti Tekirdağ Milletvekili Mustafa Şentop 324, CHP Ankara Milletvekili Haluk Koç 131, HDP İstanbul Milletvekili Erol Katırcıoğlu 50, İYİ Parti Gaziantep Milletvekili İmam Hüseyin Filiz 34, TİP Genel Başkanı İstanbul Milletvekili Erkan Baş 9 oy aldı. 8 oy da geçersiz sayıldı. Erkan Baş, ilk tur oylamanın ardından adaylıktan çekildi.

Adayların hiçbiri TBMM Başkanı seçilmek için gerekli olan olan üye tam sayısının üçte iki çoğunluğuna, yani 400 oya ulaşamadı. Meclis Başkanı seçimi için ikinci tur oylamaya geçildi.

İKİNCİ TUR SONUÇLARI

TBMM Başkanlığı seçiminin ikinci turunda 4 aday da çoğunluğu sağlayamadı. Mustafa Şentop 329, Haluk Koç 133, Erol Katırcıoğlu 53, Hüseyin Filiz 36 oy aldı. Üçüncü tur yapıldı.

MUSTAFA ŞENTOP YENİDEN TBMM BAŞKANI SEÇİLDİ

TBMM Başkanlığı seçimlerinin üçüncü turunda 328 oy alan AK Parti Adayı Mustafa Şentop, yeniden Meclis Başkanı seçildi.

KİMLER ADAYDI?

TBMM Başkanı ve AK Parti Tekirdağ Milletvekili Mustafa Şentop'un yeniden aday olduğu seçimde, CHP Ankara Milletvekili Haluk Koç, HDP İstanbul Milletvekili Erol Katırcıoğlu, İYİ Parti Gaziantep Milletvekili İmam Hüseyin Filiz ile TİP Genel Başkanı ve İstanbul Milletvekili Erkan Baş da yarıştı.