Türkiye günlerdir Ege ve Akdeniz bölgelerindeki yangınlarla mücadele ediyor. Türkiye’nin dört bir yanından başlatılan seferberlikle yangınlara müdahale edilirken, İçişleri Bakanlığı Jandarma Genel Komutanlığı da toplam 2 bin 310 personelle çalışmalarda yer alıyor.

Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin’in emri doğrultusunda ilk yangının çıktığı Antalya Manavgat başta olmak üzere tüm yangın bölgelerine müdahale eden Jandarma, büyük takdir topladı.

Antalya’da 1000 personel, 102 araç ve 4 helikopter, Muğla’da bin 150 personel 178 araç, Isparta’da 100 personel 26 araç ve Denizli’de 60 personel 11 araç olmak üzere, toplam 2 bin 310 personel, 317 araç ve 4 helikopter ile yangınlara müdahale eden Jandarma, vatandaşların her an yardımına koştu.

Jandarma personeli, söndürme çalışmalarının yanı sıra, alevler arasında kalan vatandaşların da kurtarılması için canını ortaya koydu.

Çok sayıda hayvanın da alevler arasından kurtarılmasını sağlayan Jandarma görevlileri, taraflı tarafsız tüm kesimlerin takdirini topladı.