Bulgaristan'ın Kırcaali kentinde, 23 Ocak 1967'de dünyaya gelen Naim Süleymanoğlu'nun bugün doğum günü. Yaşasaydı eğer 54. yaşına girecek olan cep herkülü sevenleri tarafından unutulmadı. 

Küçük yaşta Bulgaristan'da başladığı halterde, Türkiye'ye iltica ettikten sonra rekorları ve şampiyonluklarıyla dünyanın efsane sporcuları arasına adını yazdırmayı başaran Naim Süleymanoğlu için 7'den 70'e herkes tarafından doğum günü mesajları yayınlandı. 

Türkiye Halter Federasyonu Başkanı Tamer Taşpınar, olimpiyat, dünya ve Avrupa şampiyonu Süleymanoğlu'nun 54'üncü doğum günü vesilesiyle bir mesaj yayımladı. Mesajında, ''İyi ki doğdun Naim Süleymanoğlu. 50 yıllık ömrüne 46 dünya rekoru, 3 Olimpiyat, 7 Dünya ve 7 Avrupa Şampiyonluğu sığdırdı. Bugün halter tarihinin en genç dünya şampiyonu Naim Süleymanoğlu'nun doğum günü." sözlerini kullandı.

Ülkemize güreş dışında olimpiyat altını getiren ilk isim olan ayrıca üst üste 3 kez olimpiyat şampiyonluğu yaşayan cep herkülü, ünlü Time dergisine 3 Ocak 1988'de kapak oldu.

Siroza bağlı karaciğer yetmezliğine bağlı olarak rahatsızlanan Süleymanoğlu,18 Kasım 2017 günü tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Naimoğlu’nun ölümü Türkiye’yi yasa boğdu.