Bayram'da da denetimlerin sıkı bir şekilde devam edeceğini belirten Soylu, 10 milyon 544 kişiye muafiyet belgesi verildiğini de duyurdu. Şampiyonluk kutlamalarıyla ilgili de açıklama yapan Soylu, "Süper Lig şampiyonluk kutlamalarının tam kapanma döneminden sonra yapılması hususunda tedbir alınması gerektiğini düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, cumartesi günü Süper Lig'de şampiyonluk maçlarının oynanacağına işaret ederek, "Kutlamaların tam kapanma döneminden sonra yapılması hususunda tedbir almak lazım geldiğini düşünüyorum." dedi.

Soylu, İçişleri Bakanlığı Güvenlik ve Acil Durumlar Koordinasyon Merkezi'ni (GAMER) ziyaret etti, illere canlı bağlanarak tam kapanma tedbirleri ile trafik, asayiş durumlarına ilişkin bilgi aldı.

İzmir ve İstanbul ve Antalya başta olmak üzere birçok ile canlı bağlanan Soylu, vatandaşların huzurlu bir bayram geçirmesi için Bakanlık birimlerinin görevinin başında olduğunu belirtti.

Bayram öncesinde tam kapanma tedbirlerine dikkat noktasında gösterdikleri gayreti bayram süreci ve sonrasında da devam ettireceklerini ifade eden Soylu, "En önemli meselelerimizden biri bayram sonrası seyahat belgesi alıp da dönenler olacaklardır. Bunların yoğunluk oluşturacağı trafik güzergahlarındaki tedbirler ve denetimlerin aynı şekilde devam etmesi lazım" diye konuştu.

Soylu, Bayram tedbirleriyle ilgili şöyle dedi:

"Vatandaşımız büyük bir fedarkarlık göstermektedir. Bayramın çekirdek aile olarak kutlanmasını rica ediyoruz. 17 Mayıs 05.00'e kadar tedbirlerimiz geçerli. 17 Mayıs günü ne olacağını, nasıl, ne şekilde olacağını vatandaşımızla paylaşırız.

645 bin 834 kişiye yol izin belgesi verildi.Tam kapanma süresince 10 milyon 544 bin kişiye çalışma muafiyet belgesi verildi. Şehirlerarası yollarda, bin 167 kontrol noktasında 16 bin 669 personel görev alıyor.

Bu bayram da 'non stop' çalışmaya devam edeceğiz. Bayramda biz çalışacağız, vatandaşımız da huzur ve güven içinde olacak. 16 Mayısla 23 Mayıs arasında geçerli olacak trafikle ilgili bir genelde yayınladık. Trafik ekiplerimizin görünür olmasını ve iletişim, denetim, bilgilendirme konusunda adım atmalarını rica ettik"

Soylu, İstanbul Emniyet Müdürü Zafer Aktaş ile canlı bağlantıda Süper Lig'de oynanacak şampiyonluk maçlarına ilişkin de uyarılarda bulundu. Cumartesi günü oynanacak maçların ardından şampiyonun belli olacağını anımsattı. Cumartesi günü için İstanbul'da bir diplomasiye ihtiyaç olduğunu anlatan Soylu, şunları kaydetti:

"ŞAMPİYONLUK KUTLAMALARI İÇİN TEDBİR ALMAK LAZIM"

"Şampiyonluk kutlamaları sokağa taşarsa... Sağ olsun hem Giresunlular hem de Adanalılar kutlamaları minimum ölçekte yaptılar. Sokakta görüntüler oldu ama her tarafa yayılmış bir görüntü olmadı. Hem kulüp yöneticileri hem de valililerimiz bu konuda çağrıda bulundular. İstanbul'da da kutlamaların tam kapanma döneminden sonra yapılması hususunda bir diplomatik müzakere yöntemi hem size hem de valimize iş düşüyor. Buna dair bir tedbir almak lazım geldiğini düşünüyorum. Eğer bu konuda İstanbul bir ilke kararı üretirse, hep beraber oturup çağrıda bulunursa zannediyorum ki tam kapanma dönemine bir halel gelmeden, tam kapanma döneminin hemen akabinde bunlar yapılabilir. Böylece Türkiye'de örnek bir hareket kabiliyeti olur düşüncesindeyiz."