Koronavirüs salgını nedeniyle birçok tedbir alınırken, bugün öğleden sonra Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu’nun başkanlığında yapılan toplantının ardından Türkiye’deki tüm ligler ertelendi. Koronavirüs sürecini çok iyi yöneten devletin burada attığı adım da çok önemlidir. Devlet büyüklerimizce gereken yapıldı.

Tabi erteleme kararının ardından sosyal medya üzerinden, devlete bu kararı aldıranın Teknik Direktör Fatih Terim’in Beşiktaş ile yapılan derbi maçından sonra yaptığı açıklamaların etkili olduğuna dair Galatasaraylı taraftarlar tarafından çok sayıda paylaşımlar yapıldı.

Tabi ki ben buna asla katılmıyorum. Çünkü Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, Beşiktaş maçından önce, tüm stadın dezenfekte edildiğini ve taraftarların rahatlıkla maça gelebileceğini açıkladığını hatırlatmak isterim. Ne zaman ki federasyon maçların seyircisiz oynanacağını açıkladı, tam da ondan sonra Galatasaray kulübü liglerin ertelenmesi talebinde bulundu.

Fatih Terim de Beşiktaş maçından sonra sert açıklamalar yaptı. Neden maç sonrasını bekledi diye soru geliyor insanın aklına. Niye koskoca iki gün bekledi? Hatta ve hatta maçtan önce yine yayıncı kuruluşa maça ilişkin değerlendirme yaparken de, maçların ertelenmesi gerektiğini söyleyebilirdi. Tepkisini koyabilirdi. Ama maçı kazanamamanın da gerginliğiyle maç sonrası coştu Sayın Fatih Terim. Peki Beşiktaş maçını kazanmış olsa bu kadar sert konuşacak mıydı? Kesinlikle konuşmayacaktı. Çünkü Fatih Terim’i herkes tanıyor. Samimiyet çok önemli. Hükümetin aldığı bu kararı Fatih Terim’e mal etmek saygısızlıktır. Herkes işine geldiği gibi konuşursa olmaz. O nedenle devletin çok iyi yönettiği süreci baltalamanın bir anlamı yok. Değersizleştirmenin hiç anlamı yok.

Kalın sağlıcakla…