Paşinyan'ın, darbe girişiminin ardından Genelkurmay Başkanı Gasparyan’ı görevden aldığı duyuruldu. Güvenlik güçleri ise Ermenistan Parlamentosu'nun önünde önlem aldı.

Ermenistan Genelkurmay Başkanı Onik Gasparyan ve üst düzey komutanlar, Başbakan Nikol Paşinyan’ı istifaya çağıran bir bildiri yayımladı.

Ermenistan’daki yerel medyada çıkan haberlere göre, Genelkurmay Başkanı dahil bütün üst düzey komutanlar, Paşinyan’ın istifası için bildiri imzaladı. Ermenistan Başbakanı Paşinyan, ordu komutanlarının kendisine yönelik istifa çağrılarını "darbe girişimi" olarak nitelendirerek destekçilerini sokağa çağırdı. Paşinyan, sosyal medya platformu Facebook üzerinden halka seslenerek, istifa çağrılarını reddetti. Darbe karştlarını başkent Erivan'ın merkezindeki Cumhuriyet Meydanı'nda toplanmalarını istedi.

ERİVAN’DA PROTESTOLAR BAŞLADI

Öte yandan, Ermenistan Başbakanı Paşinyan'ın istifasını isteyen göstericiler hükümet binasına ilerlediği ifade edildi. Muhalefetin önemli siyasi figürlerinden eski başbakan ve eski savunma bakanı Vazgen Manukyan taraftarları ise Savunma Bakanlığı önünde toplanarak, ordunun muhtıra çağrısına destekte bulundu.