İçişleri Bakanlığı, 17 günlük tam kapanma sürecinde muafiyet belgelerinin kişisel başvuruyla e-Devlet'ten alınacağını duyurmuştu.

Çalışma izin başvurusu için e-Devlet sayfasında e-Başvuru erişime açıldı. Ancak kısıtlamanın ilk gününde, sistemdeki teknik aksaklık nedeniyle işlem yapılamadığı görüldü.

Sisteme erişimde güçlük yaşayan vatandaşların endişe ve acele etmelerine gerek olmadığını belirten Bakanlık, düzenlenecek belgelerin 2 Mayıs 2021 Pazar gününe kadar geçerli olacağını açıkladı. 

Tam kapanma döneminde yasaklardan muaf olan vatandaşların çalışma izin belgesi alması gerekiyor, aksi durumda adli/idari para cezası ile karşılaşacak. e-Başvuru sitemi üzerinden alınan görev belgesi muafiyet nedeni/güzergahı ile sınırlı olacak.

Bakanlığın Twitter hesabından konuya ilişkin yapılan açıklamada şu ifadeler yer verilmişti:

Çalışma izni belgesinin e-Devlet üzerinden alınabilmesi için tüm hazırlıklarımızı tamamladık ve başvuru ekranı e-Devlet'te açıldı. 

Tam kapanma döneminde muafiyet kapsamında bulunan iş yerlerinde çalışan ve e-Devlet kapısında oluşan yoğunluk nedeniyle sisteme zaman zaman erişimde güçlük yaşayan vatandaşlarımızın endişe ve acele etmelerine gerek yoktur. 

İlgili iş yerleri tarafından düzenlenmiş olan mevcut görev belgeleri 2 Mayıs Pazar günü saat 24.00 e kadar olacak. 

Ayrıca e-başvuru sistemine erişim güçlüğü yaşanması halinde ekteki form manuel olarak doldurulup çalışan ve iş yeri/firma yetkilisi tarafından imzalanarak görev belgesi kullanılabilir. 

Kimsenin mağduriyet yaşamaması ve muafiyetlerin kötüye kullanılmaması için her türlü tedbirimizi aldık.