Cumhurbaşkanı Erdoğan, cuma namazı sonrasında açıklamalarda bulundu. 

Erdoğan'ın açıklamaları: 

"Bir gece kalkıp da Hocalı'da maalesef tanklarla, toplarla saldırıya geçmek suretiyle, yüzlerce insanın katledilmesi kabul edilebilir bir şey değil. Bu Ermenistan'ın yapısını ortaya koyması bakımından çok çok önemli bir şey. 

Biz darbenin her türlüsüne karşıyız. Darbeleri kabul etmemiz özellikle mümkün değil. Burada şunu da açık söylemem lazım, askerin devreye girerek burada böyle bir adeta darbe çığırtkanlığına girmiş olması kabul edilebilir bir şey değil. Mesele, bir yönetim değişikliğine gidilecekse, bunu Ermenistan halkı yapar. Ermeni halkı buradaki idareden, yönetimden artık bizar duruma düşmüştür. Paşinyan'ı zaten halk kendisi alaşağı edecek hale gelmiştir. 

KISITLAMA AÇIKLAMASI

Her zaman benim bir sözüm var. Bizim bir Bilim Kurulumuz var. Çalışmalar pazartesi günü kabinenin önüne gelecek, kabinede de bunun müzakeresini tekrar yapacağız. İstatistiki eğrilerin nerelere vardığını bakanımız bize sunumunu yapacak, bizler ne gibi tedbirleri ele alacağız. Burada lokantalarla ilgili neler yapmamız gerekir, ne gibi adımlar atarız, bütün bunları, otellere varıncaya kadar kararını pazartesi günü kabine toplantısında alacak ve ondan sonra da yapacağım açıklamada bunları tüm halkıma ifade edeceğim.