Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

Koronavirüs salgını sonrası Türkiye ile birlikte İstanbul'un da cazibesi artacaktır. Türkiye'nin tüm kurum ve kuruluşları ile hukuk devleti olduğunu bu alanda da göstermeliyiz. Ülkemize yönelik tutumları, olumsuz davranışları, hukuk devletini güçlendirerek aşabiliriz.

Salgının dünya ekonomisinde çok ciddi bir daralma yarattığı dönemde Türkiye'nin başarılı olacağını görüyoruz. Açıklanan tüm veriler bunu gösteriyor. Ekonomimize kurulan tuzakları bozarak yolumuza devam ediyoruz. Kur, faiz, enflasyon saldırısını kurduğumuz mekanizmalar ve aldığımız önlemlerle kısa sürede aştık. Enflasyonu, en kısa sürede tek haneli rakamlara düşürmekte kararlıyız. 

AB'nin ekonomiden demokrasiye, şeffaflıktan altyapıya hiçbir alanda esamesi okunmayacak ülkelere kapılarını açarken Türkiye'yi dışarda bırakması bu rahatsızlığın işaretidir.

Videoyu Oynat

Tarihi tekerrür ettirmek amacıyla içeride ve dışarıda ne kadar uğraşırlarsa uğraşsınlar, bu defa Türkiye'nin şahlanışını durduramayacaklar.

Ülkemiz yakın tarihinde görülmedik ölçüde güçlü bir bölgesel aktör haline geldi.

Salgın kaynaklı kısa bir gecikme dışında ekonomik programımızı aynen sürdürüyoruz. Türkiye salgın sonrası avantajlı bir yere duruyor.

Devlet olarak tüm kurumlar ve imkanlarımız ile iş dünyamızı destekliyoruz. Özellikle de Türkiye'nin salgın sonrasında bu kadar güçlü çıkması hemen birilerini rahatsız etti. AB'nin hiçbir alanda esamesi okunmayan ülkelere sınırlarını açarken, Türkiye'ye kapılarını kapatması oldukça manidardır. Biz bir kaybedersek onların kaybı 10 olacaktır. Türkiye'nin sağlık başta olmak üzere birçok alanda vereceği hizmet ile yarışacak bir başka ülke tanımıyoruz. İngiltere'nin Türkiye ile ilgili attığı adımdan dolayı Boris Johnson'a teşekkür ediyorum. Almanya da olumlu adım atacağını açıkladı.

"AB'nin ekonomiden demokrasiye, şeffaflıktan altyapıya hiçbir alanda esamesi okunmayacak ülkelere kapılarını açarken Türkiye'yi dışarda bırakması bu rahatsızlığın işaretidir.