Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, akıllı otoyol Ankara-Niğde Otoyolu Açılış Töreni'nde konuştu.

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle: 

Mevcut yolda 317 kilometreyi 4 saat 14 dakikada kat edenler 2 saat 22 dakikada aynı noktaya ulaşabilecek. Yılda bu otoyol sayesinde ülkemizin vakitten 885 milyon lira, akaryakıttan 743 milyon olmak üzere toplam 1 milyar 628 milyon lira kazancı olacak.

Döşenen fiber iletişim ağı sensörler vasıtasıyla akıllı yol olarak tasarlandı. Eskiden insan gücüyle yapılan pek çok işlem bu yolla akıllı ulaşım sistemi tarafından gerçekleştirilecek. Bu otoyol devlet açısından da oldukça karlı bir yatırım olmuştur. 

18 YILDA 1581 KİLOMETRE

Bugünkü açılışla birlikte son 18 yılda kazandırılan otoyol mesafesi 1581 kilometreyi buldu.

Cudi dağı tünellerinin inşasını tamamladık. Ilısu barajıyla ilgili terör örgütü neler çektirmedi. Barajın yapılmasını istemediler ama biz bu barajı da bitirdik. 

Seyhan'da inşasına Devlet Bahçeli Köprüsü adıyla başlanan eserin adını Bahçeli'nin talebiyle 15 Temmuz Şehitler Köprüsü olarak belirledik.

Hedefimiz 18 Mart 2022'de 1915 Çanakkale Köprüsü'nü açmak. 

"HÜSRANA UĞRAYACAKLAR"

Türkiye'nin boynundaki siyasi boyundurukları attık, ekonomik prangaları parçaladık. Salgın döneminde pek çok ülkenin sağlık sistemi çökerken biz vatandaşlarımıza en iyi hizmeti ücretsiz olarak verdik. Toplumun her kesimini destekleyerek ekonomik ve sosyal dengelerin güçlü kalmasını sağladık. 

Nice tuzaklarla durduramadıkları Türkiye'yi, ahlak ve vicdan dışı oyunlarla rotasından çıkarmaya çalışanlar hüsrana uğrayacaklardır.