Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, görevinin 2.yıldönümü nedeniyle bugün medya önüne çıktı. Erdem’in konuşması, CHP’nin ‘yerel yönetim’ politikası ve duruşu açısından, siyasi mesajlar da taşıyordu.
Bursa’nın, hükümetteki siyasi parti tarafından yönetilen en büyük kent olduğu dönemde, bu ilçenin ana muhalefet açısından önemi gündeme geliyor.

Erdem, 2 yılını “730 günde Nilüfer” başlığı altında toplarken, geleneksel icraatın dışında bir fotoğraf ortaya koymaya çalıştı.
Siyaseten tartışma mecrasına çekilse de…

Erdem, Nilüfer’in kültür, sanat ve sporu en öne alan bir belediyecilik fotoğrafını, kendi dönemi için de ortaya koymakta çekince görmedi.

Külür ve sanatı, ilçenin konumu ve beklentileri açısından referans gören Erdem, “Aynı amaçla bütün Bursa, Nilüfer’e geliyor.” ifadesini kullandı.

Bu sözlerin devamıyla…

Bilinen kimliğin, sürdürüleceğini vurguluyordu.

Bu yılı, “Tarım Yılı” ilan ettiklerini belirten Erdem, Bursa’nın yeşil ve tarım kimliği açısından, Nilüfer’e misyon yükledi.

‘Sanayi Kenti’ Bursa’da…

Nilüfer’in organize sanayi bölgeleriyle ‘sanayi kenti’ kimliğini de öne çıkarıyor, ancak kurumsal duruş politikasına dikkati çekiyor.
Erdem, “Sanayi kenti kimliğini, mevcut haliyle korumak, ama tarım kenti kimliğini de sürdürmek istiyoruz.” diyordu.
‘Gelişmiş’ ilçe algısına karşılık…

Türkiye için konuyulan ‘yoksulluk’ meselesini, ilçesi için de geçerli gören Erdem, bu kapsamda yer alanlara destek icraatını da dile getirdi.

…Ve!
Türkiye’nin gündeminde çok tartışılan bir konu başlığı da, hükümet ve siyasi irade cephesinin aksine, Nilüfer’in CHP’li yerel iktidarında önemsendi.
Erdem, Türkiye’nin çekildiği İstanbul Sözleşmesi’ni ‘kadına şiddette karşı’ güvence olarak gösterirken, içerisinde ayrıca belirtilen ‘toplumsal cinsiyet eşitliği’ kavramı da sahiplenildi.
‘Fiziki’ kentleşme gidişatı açısından…

Sadece ve gazetecilerin sorusuyla ‘Eko-Kent’ tabirindeki yeni gelişim planının son durumu söz konusu konusu oldu.
Erdem, Bursa Büyükşehir Belediyesi’nden çok kez geri dönen planlamanın, tekrar ele alındığını anımsattı.
İlçe belediyesinden gönderilen yeni plan üzerinde, kurumlararası görüşmelerin de yürütüldüğünü belirtirken, “Çok yakın zamanda, geçeceğini umuyorum.” şeklinde konuştu.
Bugün…
Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, günlük geleneksel hayatın dışında, sosyo-kültürel belediyeciliği ana tema olarak benimsediklerini teyit etti.
‘Ulaşım’, öne çıkarılmadı, belki böylece “Ulaşım, Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin yetkisinde!” mesajı verilmek isteniyordu.
Sözlerimizin başında ifade ettiğimiz gibi…

Planlı kentsel gelişim önemi ve süreci açısından, ‘Eko-Kent’ planının gecikmesi ve nihai onayı için de adres, Bursa Büyükşehir Belediyesi gösterildi.
Erdem’in görevindeki yılının anlatıldığı sunumda, pandeminin olumsuz etkileri kadar, bu zor dönemde halkın kapısı ve evlerinin içerisine götürülen hizmet de özel yer tutuyordu.
Bu arada…

Erdem, kendisinden önce 4 dönem görev yapan Mustafa Bozbey’in 20 yılını da unutmadı, emeği ve hizmetleri nedeniyle teşekkür etti.

Nilüfer’deki CHP’li yönetimin yerel seçim yıldönümü buluşmasına, CHP Bursa İl Başkanı İsmet Karaca ve Millet İttifakı’nı tamamlayan olarak, İYİ Parti Bursa İl Başkanı Selçuk Türkoğlu da katıldılar.