Bursa’nın, ‘teknik’ üniversiteye kavuşması uzun sürdü, ama devletin ekranına taşınan son durumuyla da, kaydedilen mesafe vurgulandı.

TRT Haber’de;

Bursa Teknik Üniversitesi’nin konu edildiği yeni ‘Öğrenci İşleri’ buluşmasında, Bursa’nın böyle kuruma kavuşma hasretini anımsadık.

Elbette ki…

Daha da güçlenerek;

Bursa Uludağ Üniversitesi’nin, bu kent için özel bir yeri ve kulvarında özel bir konumu bulunuyor.

‘Sanayi kenti’ doğrultusunda;

Bursa’nın, mühendislik üzerine kurulu bir teknik üniversiteye sahip olması da, önemseniyordu.

Devletin ekranında…

Bursa Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Arif Karademir’i de dinlerken, bir simgenin, algının ötesinde, olgu ifade ediliyordu.

Üniversite olarak;

İhtisas alanlarıyla…

Talep ve beklentileri, misyonu ve yapılması gerekenlerle birleştiren bir yüksek öğrenim kurumu kimliği, ortaya konuluyordu.

Karademir, eğitim, AR-GE ve inavosyon kavramlarını, yüksek öğrenim çatısının altında, olması gerektiğiyle yürüttüklerini anlatıyordu.

Kurumsal kimliğin karşılığını verebilmek üzere, bütün mühendislik bölümlerinin bulunduğuna dikkati çekiyordu.

Son olarak;
‘Uzay ve Havacılık’ da bölümlerin arasına katılmıştı, çünkü insan hava araçları alanıyla gelinen son durum da taçlanmıştı.
İnsansız hava araçları, artık sadece savunma amaçlı olmaktan çıktı, farklı amaçlı hizmetlerle de yararlanılıyor.
Karademir, insansız hava araçları çalışmaları ve deneyimiyle TeknoFest’te artık paydaş olduklarını söylüyordu.

Kurumsal koşullarla;
Hem öğrenci ve öğrenci adayları hem de sanayiciler açısından, Türkiye’de arzu edilen bir tablo da önemle gündeme taşınıyordu.

Bursa Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Arif Karademir, kurumsal bir övgü fotoğrafıyla “Bütün mühendislik bölümleri ve bu bölümler için yüksek lisans ve doktora programları var.” diyor.

Eğitimin her alanında önem taşıyan;

Laboratuvar çalışmaları için de, son derece mekansal ve donanımsal bir olumlu durumdan söz ediliyor.
Karademir, Bursa ve dolayısıyla Türkiye’nin sanayisi ve istihdamı için hem proje hem de insan gücü sağladıklarını, gururla anlatıyor.
Öğrencileri, henüz bu evredeyken…
Nitelikli emek gücü durumuna da getiren bir gösterge olarak, “AR-GE’ye en çok para ayıran 2. devlet üniversitesiyiz.” deniliyor.

Özellikle…
Son sınıftaki öğrencilerin, ilk veya ikinci dönemde, üniversiteye gelmeden 4 ay süreyle sanayi ve başka kurumlarda staj yaptıklarına işaret ediliyor.
Karademir, “Bursa Teknik Üniversitesi’nin mezunlarının hemen işe yerleşme oranı, %70’in üzerindedir.” bilgisini veriyor.

Devletin ekranına konuk edilen Karademir, kentini, turistik farklı özellikleriyle beraber ifade etmeyi de unutmadı.

Bursa’nın 2. büyük ilçesi Yıldırım’da bulunan Bursa Teknik Üniversitesi, aşamalı yürütülen uygulamayla muazzam bir kampüse dönüşüyor.

Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz da, üniversitenin varlığını ve çevresini değerlendiren, gençliğin beklentilerini karşılaşacak çevresel dönüşüm projesini planlamıştı.