Bursa’nın, amatör pilot broveli tanınmış bir siması, haftalardır konuşulan bir olayı gökyüzünden gözlemek üzere uçtu ve dehşetle karşı karşıya geldi.

Safa Gönen;

Yerel siyasette, gençliğin ilk yıllarıyla gündeme geldiğinde, gençlerin de siyasetteki rolünü ve neler yapabileceklerini gösteren ekipteydi.

Yanı sıra…

Genç girişimciliğin, tanınan ismidir.

Şu günlerde…

İşletmesini yeni üstlendiği Soğanlı Botanik Parkı’ndaki Otantik Otel’le ilgili olarak, yeni dönemin son hazırlıklarıyla yakından ilgileniyor.

Marmara Denizi’nde;

Deniz salyası yani bilimsel tanımıyla müsilaj sorunu büyüyünce, amatör bir pilot olmasının avantajıyla durumu gözleriyle görmek istedi.

…Ve!

Mudanya ile Gemlik’in üzerinden uçtuğunda, kıyıdan görülenler ve anlatılanlarla tam anlaşılamayacak bir manzarayla karşılaştı.

Paylaştığı görüntülere bakınca…

Kendisi gibi;

Dehşete düştük!

Gönen, “Güzel Bursamızın kıyılarını, epey belirli bir mesafe öteye kadar saran bir sorunu gökyüzünden görünce, ciğerlerim bitmiş gibi oldum.” diyordu.
Yerel yönetim imkanlarıyla;

Hemen durdurulabilecek ve sonlandırılacabilecek sorundan daha vahim durumla karşı karşıyla olduklarını anlatıyor.
Deniz salyası varlığında;
İnsan nedenli kirlilik etkisine değinen ve bilim insanlarınca uyarıldığını anımsatan Gönen, Bursa için Gemlik Körfezi’ni işaret ediyor.
Gözlemlerine göre…
Gönen, “Gemlik Körfezi’nin kullanımında, sanayinin ağırlığı ve yaygınlığı artıyor, böyle bir gerçek, yaşadığımız sorunun bu kıyılardaki varlığı ve başka kıyılara da yayılıma anlaşılıyor.” şeklinde konuşuyor.
Mücadele için…

Toplumsal destek düşüncesini de ortaya atıyor ve “Yatlar ve teknelerle bir evin süpürülmesi gibi, kıyılarımızı da temizleyebiliriz.” önerisinde bulunuyor.

Safa Gönen, “Marmara Denizi, gözlerimizin önüne bitiyor. Sadece denizin yüzeyi değil, altındaki yaşam da tehdit altında ve canlılar ölümle karşı karşıya kalıyor.” ifadesini kullanıyor.
İlk, bu sütunlarda;
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın, öncü, aktif ve etkin olması gerektiğini belirtirken, ertesi gün edindiğimiz bilgilerde seyirci kalınmayıp, böyle adımın çoktan atıldığını da kaleme almıştık.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ön hazırlıkları yürütülen bir eylem planını dün duyurmuştu.
Elbette ki…
İstanbul’un başına gelenle bu meselenin daha çok gündeme geldiği ve merkezi yönetimi tetiklediğini düşünüyoruz.
Merkezi yönetim politikasıyla…
Bursa da, aynı önemle sahiplenilmeli.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın Bursa’daki yerel müdürlüğü, tartışmalı ve soru işaretlerine neden olan meselenin gündeminde, kamuoyu önünde ‘kapalı kutu’ gözüktüğüne dikkati çekelim.

Dolayısıyla…
Bakanlık nezdinde…

Bursa Valiliği’nce;

Yürütme ve koordinatör bir konumla Bursa’nın kıyıları için neler yapıldığını ve yapılacağına ilişin bilgilendirmeler, halkın beklentisi için önem taşıyor.