Berber ve kuaförlerin koronavirüs önlemleri kapsamında kapalı kalmasına karar verilmesinin ardından Berber ve kuaför odaları, koruyucu kıyafetler ve maskelerle çalışmaya başlama konusunda hükümetten adım beklerken, Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Levent Yamanel, berber ve kuaförler ne zaman açılacak sorusuyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Bir TV kanalına konuk olan Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Levent Yamanel konuya ilişkin açıklamalarda bulundu.

Prof. Dr. Levent Yamanel, Berber ve kuaförlerin Mayıs ayı içerisinde açılmasının pek mümkün olmadığını, yakın temasın ve bulaş riskinin yüksek olduğu berber ve kuaförlerin Haziran ayından itibaren açılabileceğini söyledi.

Uzun süredir kapalı olan berber ve kuaförlerin meslek odası, berber ve kuaför esnafının zor durumda olduğunu, çeşitli önlemlerin alınarak bu meslek grubunun artık çalışmaya başlaması için hükümetle görüşmeler yapıldığını duyurmuştu. Bazı berber ve kuaförlerin karantina önlemlerine aykırı şekilde merdivenaltı faaliyet göstermesi ve evlere gitmesinin riski daha da büyüttüğüne dikkat çekilirken çok sayıda berber ve kuaföre bu nedenle ağır para cezaları verilmişti.

Berber ve kuaför meslek odası yetkilileri, eğer berber ve kuaförler kapalı kalmaya devam edecekse hükümetten kira, Bağ-Kur primi gibi konularda destek beklediklerini duyurmuş, buna karşılık korfuyucu kıyafet, maske, önlem ve randevu düzenlemeleri yoluyla kuaför ve berberlerin faaliyete başlaması taraftarı olduklarını açıklamıştı.