AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, partisinin MYK gündemine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Konuşmalarından satır başları: 

MARMARA DENİZİ'NDEKİ MÜSİLAJ KABUSU

Hepimiz bu konuyla yakından ilgiliyiz. Son derece tedirgin edici bir tablo. Burada ortaya çıkan Çevre ve Şehircilik Bakanımızın açıkladığı eylem planı her açıdan güçlü bir şekilde takip edilecek, gerekleri güçlü bir şekilde yerine getirilecek.

Sayın Cumhurbaşkanımız konuyu bizzat takip ettiğini, Çevre ve Şehircilik Bakanımıza talimatlar verdiğini ifade etti. Bu deniz salyası sorununun kaderimiz olan tabiatı bütün tehlikelerden korumak ve kurtarmak için çok ciddi bir uyarı olarak ele alınması gereken bir plan olarak değerlendiriyoruz. İleri biyolojik arıtma tesisi yapmanın ne kadar önemli olduğu, yapmamakla övünmenin, bunlarla ilgili temel atmama töreni düzenlemenin ne kadar yanlış olduğu ortaya çıktı. Marmara Denizi'nde 91 noktada denetimlerini sürdürüyor. Acil eylem planı devreye girmiştir. 3 yıllık plan çevresinde tamamlanacaktır.

Atık arıtma tesislerinin ve temiz suyla ilgili faaliyetlerin partimiz ve siyasetimiz açısından öncelikli gündem maddelerinden biri olduğunu belirtmek isterim.

KARADENİZ'DE DOĞALGAZ KEŞFİ

Bütün tesislerin, teknolojilerin gerçekleşmesiyle kullanıma sunulacak. Türkiye bu tarihi keşfi gerçekleştirirken, birilerinin rahatsızlık beyan ettiğini görüyoruz. Allah herkese Türkiye'nin başarılarıyla sevinmesini nasip etsin. İnşaallah bu başarılar daha çok artacak, milletimizin geleceği daha çok güzelleşecek.

Doğa gaz müjdesi, Türkiye'nin yükselişinin yeni bir işaretidir. Daha önce Tuna 1 kuyusunda 405 metreküp doğal gaz keşfedildi. Sakarya Gaz Sahası'nda Amasra 1 kuyusunda 135 milayr metreküp daha doğal gaz keşfedildi. Böylece toplam 540 milyar metreküp doğal gaz keşfetmiş oldu.

TERÖRLE MÜCADELE

Pençe Şimşek ve Pençe Kartal operasyonları ile Eren operasyonları kararlılıkla sürüuyor. En son MİT'in PKK'nın Mahmur sorumlusunu etkisiz hale getirmesi, bu konuda ne kadar kararlı olduğumuzu gösteriyor. Terör örgütleri, demokrasimizi, milletimizin var oluşunu tehdit ediyor. Meşru mücadele vermekten daha doğal bir karar olamaz. Terör örgütünün propagandalarını gerçek gibi sunuyorlar. Algı oluşturmaya çalışıyorlar. Bunu yapanlar özellikle, Türkiye ile Irak arasındaki ilişkilerin bozulmasını istiyor. TSK, siviller konusunda oldukça hassastır. Terörle mücadelenin istismar edilerek, sivil unsurlara zarar verenlerin başka ülkeler olduğunu görüyoruz.

AHMET ŞIK'IN SÖZLERİ

Milletvekili sıfatı taşıyan bir kişinin 'Devlet katildir' demesi, silahlı terör örgütü mensuplarının kullandığı bir üsluptur. Böyle düşünüyorsa, TBMM'de ne işi var? Böyle bir ikiyüzlülük kabul edilemez. Devletin politikaları eleştirilebilir. Bu yapılan iş herhangi bir eleştiri değildir. Silahlı terör örgütleri üslubuyla milletvekili sıfatıyla bu ifadeleri kullanamazsınız. Muhalefetten bazıları da bu açıklamaları sahipleniyor.

HDP'YE KAPATMA DAVASI

HDP dosyası iade edilmişti, zannediyorum eksikliklerin tamamlanmasıyla başlayan bir süreç. AK Parti'nin kurulduğundan beri pek çok seçim başarısını gerçekleştirdiği gibi bu belde seçimine Cumhur İttifakı olarak tek bir aday olarak girdi.