Irak'ın kuzeyine yönelik Pençe-Şimşek Harekatı'nın düzenlendiği bölgede, teröristler tarafından daha önceden döşenen bir el yapımı patlayıcının (EYP) patlaması sonucu yaralanan Uzman Çavuş Aygün Çakar'ın şehit olduğu bildirildi.

AİLESİNE ACI HABER VERİLDİ

Pençe-Şimşek Harekatı'nda şehit olan Uzman Çavuş Aygün Çakar'ın (26) ailesine şehadet haberi verildi.

Kastamonu merkez Geyikli köyünde yaşayan anne Melek Şahanoğlu'nun evine Türk bayrakları asıldı.

Askeri yetkililer tarafından anne Şahanoğlu'na oğlunun şehadet haberi iletildi.

Şehidin Sinop'un Boyabat ilçesinde yaşayan ablası Meryem Durmaz'a kardeşinin şehadet haberi ise Boyabat Kaymakamı Mehmet Nuri Çetin tarafından verildi.

Belediye Başkanı Şefik Çakıcı, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Nihat Aydın, İlçe Emniyet Müdür Vekili Ramazan Baran ve Sosyal Hizmetler Merkezi Müdürü Hüseyin Matuk, şehidin ablasına başsağlığı ziyaretinde bulundu.

Bekar olan şehit Çakar'ın 3 kardeşi olduğu öğrenildi.

Samsun Valisi Zülkif Dağlı ise sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Pençe Şimşek Harekatı kapsamında Kuzey Irak'ta şehit olan kahraman Samsunlu hemşehrimiz Personel Uzman Çavuş Aygün Çakar'a Allah’tan rahmet, kederli ailesine ve yakınlarına sabırlar dilerim. Aziz milletimizin başı sağ olsun." ifadesini kullandı.

ŞEHİT AYGÜN ÇAKAR'IN CENAZESİ BUGÜN DEFNEDİLECEK

Şehit Uzman Çavuş Aygün Çakar'ın cenazesi, memleketi Samsun'un Vezirköprü ilçesine getirildi.

Şırnak'ta düzenlenen törenin ardından askeri uçakla Merzifon Havalimanı'na getirilen şehidin Türk bayrağına sarılı naaşı, tören mangası tarafından cenaze aracına konuldu.

Şehidin cenazesini Merzifon Havalimanı'nda, şehidin yakınları, Amasya Valisi Mustafa Masatlı, Merzifon Kaymakamı Gürkan Demirkale ile diğer protokol üyeleri ve çok sayıda vatandaş karşıladı.

Karayoluyla Veziköprü'ye getirilen şehidin naaşı, bugün ilçede yapılacak törenin ardından toprağa verilecek.