Şimdi sizinle bir sırrımı paylaşacağım. Onu da en baştan söyleyeceğim limon limon limon!

Aslında çokça zamandır keşfedilmiş olan bu sağlık bekçisi “limon” dan ne kadar yararlanıyoruz? Kanserden koronavirüse kadar, tarihte tedavisi bulunamamış onca hastalıktan grip, nezleye kadar doğal bir ilaç, “hatta en iyi ilaç” olan limonu ne kadar tanıyor ve ondan ne kadar yararlanıyorsunuz?

Sağlık sağlık sağlık! Dedik. Şimdi de hemen ardından limon limon limon! Diyorum. Aşırı düşük tansiyon problemi olmayan herkese tavsiye ediyorum. Bedensel ve ruhsal sağlığınızı hem yerine getirecek hem de koruyacak olan limon, metabolizmamız ve bağışıklığımız için oldukça yararlı. Biliyorum ki limonu kiminiz kişisel bakımlarında kiminiz temizlikte kiminiz de bedensel sağlığı için kullanıyor. Peki sağlığımız için limondan, düzenli sağlık programımızda en iyi şekilde nasıl yararlanabiliriz?

Turunçgiller familyasının en faydalı üyelerinden biri olan limonun ilk olarak nerede yetiştirildiği hakkında kesin bir bilgi yoktur. İklimi ılık ve yağışlı olan bölgelerde oldukça verimli bir şekilde yetiştirilen limondan ben daha çok suyunu kullanarak yararlanıyorum. Neden mi? Çünkü limon suyu alkali özelliği göstermesi sebebiyle alternatif sağlık birlikleri için oldukça popülerdir. Biliyorsunuz besin olarak aldığımız her şeyin yararı, vücudumuzdaki diğer birçok şeyle girdiği reaksiyonada bağlı.Yüksek miktarda sitrik asit içerdiği için aslında limon asidiktir. Hatta limon suyu normal sudan 10.000-100.000 kez daha asidiktir. Peki o zaman limondan alkali olduğu için nasıl yararlanıyoruz?

Diğer meyveler gibi limon suyu da metabolize olduktan sonra alkali yan ürün üretir. Dolayısıyla midemize gelip vücudumuza etki gösterirken alkali etki yaratır. Bu da en başta vücudumuzun asidik yüklerinden arınmasına yardımcı olur.

Peki limon suyundan metabolizmamız için en iyi şekilde nasıl yararlanabiliriz? Kendimin de en az 6 yıldır aralıksız olarak yararlandığı gibi, her sabah aç karna ılık suya yarım limon sıkıp için. Kahvaltınızı ise en az 45 dakika sonra yapın. Bakın sonra ne oluyor?

Hem bedensel hem ruhsal olarak bu durumdan faydalanacağınıza eminim. Bu şekildeki tüketim, metabolizmanızı düzenlerken sağlıklı kilonuza ulaşmanıza yardımcı olacak, aynı zamanda bağışıklığınızı güçlendirecektir. Limon birçok özelliğiyle vücudunuzdaki toksinlerin atılmasını sağlarken kanserli veya bozulmuş hücrelerinde azalmasına yardımcı olacaktır. Tabii ki bu da size çok iyi hissettirecek… Sağlıklı bir ömür dilerim.