Devletimiz, Cumhuriyetin ilanının yüzüncü yılı 2023’e sağlam adımlarla gitmek istiyor. Görünen o ki; bu hedef için ikinci kurtuluş mücadelesi çok çetin geçecek. Ülkemizin bölünmesi üzerine plan yapanlar beşinci kol faaliyetlerini uzunca bir zamandır artan dozda devreye soktular.

Beşinci kol faaliyeti nedir biraz açarsak; “Casusluk, sabotaj ve istihbarat çizgisinde

Mesela: Medyayı kullanır. Toplum ahlakını bozan, değiştiren ve kültür seviyesini düşüren her türlü yayını destekler. Medya kuruluşlarını bu amaçla fonlar. Nitekim ülkemizde bazı medya kuruluşları için “Fondaş medya” denilmesi bu yüzdendir. Şöhretli sanatçılar, (Geçte olsa bu gün tartışılan Hz Adem ve Havva anamıza hakaret eden Sezen Aksu’nun yediği halt tam bir örnektir) özellikle güldürü sanatçılarını da beyanatları ile kullanırlar. Bilgisiz bir gençlik, sadakatsiz bireyler amaca ulaşmak için en önemli kozudur. Ülkenin önde görünen insanlarını itibarsızlaştırmak için saldırı zemini oluştuğunda düğmeye basılır. İşbirlikçi her kesim siyasi partiler dâhil bu savaşta günlük, basit menfaat uğruna görev yapar.

Yakın bir zamanda Irak’tan ülkemize sığınan birinin anlattıklarını okumuştum. ABD Saddam’a karşı harekât başlatınca; ülkem için direniş peşindeydim. Komşum ise Saddam yönetiminden kurtulacağız düşüncesiyle bana düşman kesilmiş ve evimi ateşe vermişti. Yıllar sonra o komşumu Türkiye’de gördüm tanıdım. Bir ayağı kesikti. Ne oldu diye sorduğumda; Amerikalılar elektrikli işkence yapmışlar, sonuçta ayağını kaybetmiş. Hülasa düşmanla işbirliği yapanın hiçbir garantisi yoktur. Hürriyetin elden gider, namusun zedelenir ülken bile elden gider.

Uzunca bir giriş yaptığımın farkındayım. Sebebi de Cumhurbaşkanımız bizzat siyasi hedeflerimizi açıklıyor. 2023 hedefini yukarıda belirttik. 2053 Fatih’in bir çağı kapatıp, yeni bir çağı açtığı İstanbul’un fethinin 600.yılında yeniden büyük Türkiye’nin inşası hedefi ve Sultan Alparslan’ın vatan olarak Anadolu’yu bize miras bıraktığı Malazgirt meydan muharebesinin 1.000.inci yılı hedefi.

Malazgirt sonrası haçlı seferleri ile bu topraklardan Asya steplerine sürmeye çalıştılar amma Selçuklu galip geldi. Osmanlı dönemi için ise, Tarihçi merhum Halil İnalcık hoca ''Batı, İstanbul'un fethini ve Ayasofya'yı hiçbir zaman unutmadı." Demişti. Selçuklu ve Osmanlının varisi bir Türkiye’yi elbette rahat bırakmazlar.

Bütün bu şartlar varken; bizim muhalefetin ne ile uğraştığına, siyasi projelerinin ne olduğuna ve siyaset tarzlarına, yeterliliklerine bakalım.

Türkiye düşmanları ülkemizi bölmeye çalışıyor, güneyimizde devlet kurma peşindeler, askeri harekât yapıyoruz “ne işimiz var Suriye’de”. Doğu Akdeniz de hakkımızı arıyoruz Libya ile rakiplerimizi açık düşüren çok önemli bir anlaşma yapıyoruz; “Ne işimiz var Libya da”. Tek millet iki devlet dediğimiz Azerbaycan’ın işgal edilmiş topraklarını kurtarması desteğimize "Maalesef gelen haberlerde, Türkiye'den Azerbaycan'a silah yardımı yapıldığı ve söylentilere göre cihatçı grupların da Azerbaycan'a gönderildiği ifade ediliyor." Sözleri ile “gavurun kılıcını sallayan” gayri milli bir anlayışla dahilde karşı karşıyayız..

Dünya çapında projeler yapsan da bir tanesine bile iyi olmuş diyemeyen bir yapı. Nitekim Grup başkan vekilleri "Bu hükümet dünyanın en doğru işini bile yapsa bizim bu hükümeti alkışlayacak halimiz yok. “ demedi mi?

Şair Numan Akkoyunlu bu ruh halini şöyle şiirleştirir.

Ak dersen; derim kara kurulmuş böyle töre /Seni tasdik eylemem yaptığın ayan olmaz
Siyaset yalan, dolan karışmam ona göre /Ağzınla kuş tutsan da; başarı sayan olmaz

Konuşmalarına bakıyoruz “Yalanı bile israf eden” konuşmalar.

Şair Mehmet Postallı inatla ve devamlı palavra atanları aşağıdaki şekilde hicveder.

Bir palavra attı, beyin birisi, Sözünü, geriye aldıramadık
Ve peşinden geldi lafın gerisi, Mindere oturdu, kaldıramadık

KK Urfa’da konuşuyor Benim Şanlıurfa'ya bir sözüm olsun. Yerel yönetimler geldiğinde bize Şanlıurfa'nın büyükşehir belediye başkanlığını verin elektriği bütün çiftçilere bedava vereceğiz” 2019 seçimlerinde CHP İstanbul, Ankara, İzmir, Adana, Antalya, Aydın, Eskişehir, Hatay, Mersin, Muğla, Tekirdağ Büyükşehirlerini kazandı. Hadi buyur birinde uygula. Ya hu elektrik zaten Belediyelerin işi değil bunu bilmeyecek kadar cahil olamazsın. Geriye bir şey kalıyor: Bilerek, tasarlayarak halkı aldatmak. Gerçi o konuşmada Karadeniz fındığını Urfa’da yetiştirmişti ona sadece güldük. Hesapsız kitapsız vaatleri Türkiye’de siyasetin kalitesini düşürüyor.

Görünen o ki, siyasi emellerini ABD ve AB ülkelerini siyasi emelleri ile uyumlu hale getirmişler. Hesap Erdoğansız bir Türkiye’dir. Bunu için her yolu mubah görüyorlar. Yüzde 50 artı bir oy için herkesle işbirliğine vacip diye bakıyorlar. PKK imiş HDP imiş hiç önemi yok. HDP den Semra Güzel’in teröristle görüntüleri ortaya çıkar ittifak ortakları suspus. Bakalım fezleke meclise gelince ne yapacaklar.

Eğer muhalefetin bu yaptıkları Cumhur İttifakınca halka doyurucu bir şekilde anlatılırsa; Bahçeli’nin Zillet dediği ittifak darmaduman olur.

Böyle bir muhalefete kim niçin oy versin.

Fıkra bu ya: Vatandaşın biri TBMM girişinde kaymış kıç üstü düşmüş,

Zillet ittifakı liderleri de tesadüf orada olunca adamı tutmuş kaldırmışlar.

Geçmiş olsun faslından sonra “Oyunuz bizim ittifaka dimi” demişler.

Adam kalçasını ovuşturarak yüzünü buruşturmuş:
“ben düşünce kıçımı yere vurdum, kafamı değil!” demiş.

.

Niçin laf ola beri gele diyoruz?

KK oturmuş gençlere mektup yazıyor “İklim Bakanlığı’nı kuracağız” diyor.

Bu adamı anlamaya çalışanın devreleri yanabilir. Bir ana muhalefet lideri kendi ülkesinden bu kadar habersiz nasıl olabilir. Şu anda bu ülkede Türkiye Cumhuriyeti Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı var!

Sen hangi iklim Bakanlığından bahsediyorsun?

Şunu mu düşünüyor acaba, 40 yamalı bohçaya dönen ittifaklarında herkesi memnun etmek için bakanlıklar artırılıp paylaşılmalı. Mesela yukarıdaki bakanlık üçe bölünür İklim Bakanlığını CHP, Şehircilik İYİ Parti, Çevre Bakanlığını da HDP alır. Ak Parti iktidara geldiğinde önceki hükümet 35 üyeden oluşuyordu. Biz bu sayıyı tasarruf için azaltarak 25 üyeye indirdik. Bu gün Cumhurbaşkanlığı kabinesi 19 üyeden oluşur.

Türkiye yerli ve milli bu iktidar zihniyetiyle 2023, 2053 ve 2071 hedeflerine gider amma bu muhalefet kafasıyla yedi adım atamaz. Neden mi? biz 2053 diyoruz fakat IBB sitesinde Ayasofya Camisi hala Ayasofya Müzesi olarak gösteriliyor.

Neden HDP için bakanlık taksimi yapıyoruz. Bu ittifakta CHP’den sonra 56 vekille HDP geliyor. İYİ Partinin ise 36 vekili var. HDP yetkilileri ortaklıklarını açıkça beyan ediyorlar, çünkü mızrak çuvala sığmıyor. Pervin Buldan,daha dün Batman’da hatta “ölen teröristler için saygı duruşu yapılan” partisinin il kongresinde "Demokrasi güçleriyle, özgürlükleri isteyenlerle, bu ülkeyi yönetmeye aday bir parti olduğumuzu bir kez daha ilan ediyoruz." Dedi mi? dedi. Nokta!!!.