Cumhrubaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Kabine Toplantısının ardından önemli açıklamalarda bulundu. Emeklilere bu zamana kadar toplam 64 milyar lira ikramiye verildiğini belirten Erdoğan, fındık fiyatlarını da açıkladı. Konuşmasında Ayasofya'nın ibadete açılmasına da değinen Erdoğan, "Ayasofya'nın secdelerle yeniden buluşması ile bir milletin adeta yeniden doğuşuna şahitlik ediyoruz. Bugün yeniden yemin ediyoruz ki ezanımıza, bayrağımıza, vatanımıza kimsenin el uzatmasına izin vermeyeceğiz" dedi.

İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları;

Kurban için tüm kurumlarımız hazırlıklarını tamamlamıştır. Kesilecek küçük ve büyük baş kurbanlıkların hepsi yerli üretimdir.
Gereken tedbirler ağırlıklı olarak yerel yönetim vasıtasıyla alınmıştır. Bayram için yolculuğa çıkacak tüm vatandaşlarımıza dikkatli olmalarını istiyoruz. Virüs salgının devam ettiği şu günlerde gerek bayramlaşırken gerek kurban keserken sosyal mesafe, temizlikten asla taviz vermeyelim. İnşallah çoğu gitti azı kaldı. Milletimizin salgın dönemindeki istihdam kaybını önlemek, ihtiyaçlarını karşılamak için 26,5 milyar liralık nakit ödeme yaptık. 
Askerlerimizi taşıyan otobüsün kaza yapması sonrası ölü ve yaralılarımızın olduğunu öğrendik. Komutanlarımız olay yerine intikal etti ve mevcut durumla ilgili bilgileri aldılar. Bu elim kazada şehit olan askerlerimize Allah'tan rahmet dilerken yaralılarımıza da şifa bulsun

Ayasofya'nın ibadete açılması ülkemizin egemenlik haklarını kullanma kararlılığıdır. Hristiyan alemi de ziyaretlerini gelip yapabileceklerdir. 24 Temmuz'da Cuma namazıyla Ayasof'yanın kubbeleri yeniden ezan, Kur'an, salavat, tekbir sesleriyle inledi. Hizmetine ömrümüzü adadığımız Şehr-i İstanbul'un artık bize tebessümle baktığını hissediyoruz. 

Bugün yemin ediyoruz ki ezanımıza bayrağımıza vatanımıza kimsenin el uzatmasına izin vermeyeceğiz. Bu vatan ne düşman saldırıları ne de siyasi ve ekonomik krizler çökertebilir.

Gençler camilerimizi ihmal etmeyin. Ne kadar secdeye kapanırsanız camilerimizle birlikte siz de o kadar güçlü olacaksınız. Camilerimiz ne kadar bakımsız kalırsa ruh dünyamızdan o kadar uzaklaşıyoruz demektir.

Ayasofya'nın yeniden ibadete açılmasıyla bir milletin yeniden doğuşuna şahitlik ediyoruz. Bu adımla dünyadaki tüm mazlumların ve mağdurların gönüllerinde yeniden bir ümit ışığı yanışına şahitlik ediyoruz. Milletimiz için ne diliyorsak tüm insanlık için de aynısını istiyoruz. 

Ayasofya'da 500 kişilik bir güvenlik ekibi sürekli görev yapacak.

Ülkemizde bir kesim tüm yatırımlara ne tepki veriyorsa Ayasofya'ya da o tepkiyi göstermiştir. Tepkilerin amacı büyük Türkiye inşasının önüne geçmektir.

Muhalefet adına tek yaptıkları şey bizi ve hükümetimizi kötülemek, karalamaktır. Hayatımızın hiçbir döneminde mükemmel olduğumuzu iddia etmedik. 40 yıllık siyasi yaşamımda böyle bir şey yok. Hep çabaladık hep gayret ettik ama eser ortaya koyduk. Kusursuz olan sadece yüce yaradandır. Biz ülkemize ve milletimize her alanda en güzel hizmetlerimizi vermeye çalışırken milletimizin bize işaret ettiği eksiklikleri de tamamlama gayreti içersindeyiz. Cumhur ittifakı olarak bu gayreti sürdürüyoruz. Sürekli yeni projeler peşinde koşuyor, her yeni günü bir öncekinin ilerisine taşımaya çalışıyoruz. Durmak yok yola devam. 

EMEKLİYE BAYRAM İKRAMİYESİ

Bu bayramda 6. defa 12,4 milyon emeklimize 1000'er lira bayram ikramiyelerini ödüyoruz. Bugüne kadar ödediğimiz tutar 64 milyar liradır. Ayrıca engelli ve yaşlı bakım ücretlerini bayramı beklemeden yatırıyoruz. Yüksek öğrenim öğrencilerinin kredi ve burs ödemelerini bayram öncesi yatıracağız.