İstanbul’un büyükşehir belediye başkanı, dün önemli bir doğu ilindeydi ve nokta mitingi gibi, halka hitap ettti. Sürekli konuşulan; ‘Cumhurbaşkanlığı’ adaylığı için genel başkanına varıncaya kadar mesaj yorumu mümkün oluyordu.

Ekrem İmamoğlu için;

CHP’nin güçlü ve tek ‘cumhurbaşkanı adayı’ yorumu, en başta CHP’liler arasında dahi, çoktan beri konuşuluyor.

Böyle bir öngörü…
İstanbul’u yönetmeye seçildiğinde beri var, ama son aylardaki röportajlarda, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, kendisinin adaylığını ‘mümkün’ ve ‘muhtemel’ gösteren mesajlar verdi.

İmamoğlu’nun siyaset üstü ve ağır basan bir kimlik olarak durmasının da, CHP’nin genel başkanını rahatsız ettiğinden de söz ediliyor.

Böyle bir gidişatla…
İmamoğlu, dün Malatya’da adeta CHP’nin bir ‘genel başkanı’ gibi de, bir havayla karşılandı.
3 ilçedeydi.
Otobüsün üzerinden;

Halka seslendi.
Halay çekildi.
…Ve!
Bir karşılamada, “Her şey çok güzel oldu!” yazılı pankart dikkati çekerken, planlı, programlı bir buluşma fotoğrafları ortaya çıktı.

Siyaseten;

Anlam yüklü…
Milletvekili;
CHP’nin genel başkan yardımcılarından Veli Ağbaba’nın, Malatya’lı olduğu ve bu hemşeriliğin davetiyle gerçekleştiği söyleniyordu.
Bu kentten de…
CHP’li belediye başkanlarının katılımıyla düzenlenecek ‘yerel yönetimler’ toplantısı için Gaziantep’e gidilmesinin öncesiyle, böylelikle ziyaret sözünün yerine getirildiği savunuldu.
Böyle olsa da…
Algı farklıydı!
Hatta…
Muhalefetin talep ettiği erken seçime gidilmesi durumunda, anayasa gereğince de, cumhurbaşkanının da yeniden seçilmesi gerektiğini dikkate alırsak, ortaya ilginç ve hatta olağan denilebilecek tablo çıkıyor.

CHP’nin, kendi tüm belediye başkanlarını bir doğu iline taşıması, ana muhalefetin ‘Doğu ve Kürt Seçmen Mesajları başlığını gündeme getiriyor.
İmamoğlu da, olası erken seçim ve kendisinin cumhurbaşkanlığı adaylığı yolunda, ‘sahaya çıkar gibi’ fotoğraf verilmiş oluyor.
Malatya’ya gidiş her ne kadar önceden verilmiş söze dayandırılsa da, sırada şimdi Gaziantep var ve merak ediliyor.

Dünkü gelişmelerle…

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, farklı görüşteki tepkilerin odağında oldu.

Cumhurbaşkanlığı adaylığında başarılar dileyen kadar, başka kentin meydanında siyasetçi gibi görüntü vermesi ve ziyaretin masrafları da sorgulanıyordu.
CHP’de dün böyle bir hava eserken ve fotoğraf verilirken, Muharrem İnce’nin de, kurduğu siyasi partiyle cumhurbaşkanlığı adaylığına gidecek süreci başlattığını ve ülkeyi turladığına da dikkati çekelim.