İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul'da yaşanan kar esaretine ilişkin AKOM'da açıklama yaptı.

YOL DURUMUNA İLİŞKİN SON DURUM

İmamoğlu'nun açıklamalarından satır başları şöyle:

''Kar kalınlığının 80 santimi bulan bölgelerimiz var. Bazı yığılmalarla bazı bölgeler de 1 metreyi aşan yoğunluğa ulaştı. 7 bin 421 personel ve bin 582 iş makinesiyle sahadayız. 54 bin ton tuz, 21 ton solüsyon kullandık.

SAAT VERİP UYARDI

Bugün de akşam itibariyle beklenen 18.00’den sonra yoğun bir şekilde devam etme ihtimali yüksek. Yapılan uyarılara, açıklamalara vatandaşlarımızın uymasını istiyoruz. En yoğun kar alan bölgemiz Arnavutköy. İBB olarak TEM Mahmutbey bize ait değil şurası bize ait değil demeden katkı sunmaya sıkıntıyı en az indirme çabası sürdürülmüştür. Beylikdüzü TÜYAP bölgesinden Hadımköy gişelerine olan güzergahta açma işlemleri devam etmektedir. Onun dışında bütün akış sağlanmıştır.

''HİÇBİR SU KESİNTİSİ OLMAYACAKTIR''

İstanbul'da hiçbir su kesintisi olmayacaktır. 65 bin civarında kumanya dağıttık. Sokak canlılarıyla ilgili 500 noktada 2 tonun üzerinde besleyici değeri yüksek kuru mama dağıtımımızı sürdüreceğiz. Herkese yuvasında mutlu bir gün diliyorum.''